Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

Αποκλείει την ενδιάμεση συμφωνία ο Χριστόφιας

Δεν υπάρχει περίπτωση ούτε για υπογραφή ενδιάμεσης συμφωνίας ούτε και για οποιοδήποτε έτοιμο σχέδιο, το οποίο θα παρουσιαστεί στον κυπριακό λαό, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σχολιάζοντας τα όσα ανέφερε χθες ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Νίκος Αναστασιάδης, σχετικά με το χρονικό σημείο πραγματοποίησης των εντατικών συνομιλιών, ο Πρόεδρος Χριστόφιας σημείωσε πως ''η εντατικοποίηση των συνομιλιών είτε τώρα γινόταν είτε το .... Σεπτέμβριο το ίδιο πράγμα θα ήταν'', διότι, όπως εξήγησε, ''η ‘προεκλογική’ περίοδος στα κατεχόμενα έχει αρχίσει από το Σεπτέμβριο''.

''Γνωρίζουν πολύ καλά οι ηγέτες των κομμάτων ότι είναι από το Σεπτέμβριο που είχε αναθεωρήσει ορισμένες θέσεις της η τ/κ πλευρά και τις έχει σκληρύνει'', πρόσθεσε.

Ανέφερε, παράλληλα, πως από τη μια ''λέμε ότι δεν δεχόμαστε ορόσημα και χρονοδιαγράμματα και από την άλλη ασκούμε κριτική γιατί δεν αξιοποιήσαμε ορόσημα'', εκφράζοντας την πεποίθηση ότι ''δεν έχουν τόση σημασία τα όποια ορόσημα φυσιολογικά ή μη όση σημασία έχουν οι θέσεις τις οποίες αναπτύσσουν οι δυο κοινότητες μέσω των ηγετών τους στις συνομιλίες''.

Δεν υπάρχουν σχόλια :