Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα, ημέρα 85η

Γράφει ο Κώστας Γιαννακίδης στο http://www.protagon.gr/ :

Στο μέσον της 85ης ημέρας του στο Μαξίμου, ο Γιώργος, εισήγαγε μία καινοτομία στα επικοινωνιακά. Δέχθηκε δημοσιογράφους στο γραφείο του, είχε αυτό που λέμε φιλική κουβέντα, κάτι μεταξύ off the record, επισήμων δηλώσεων και δημοσίων σχέσεων. Απάντησε σε όλα. Εδωσε την εντύπωση πως ήταν ικανός να απαντήσει και σε υπαρξιακές αγωνίες ή αστρολογικές προβλέψεις. Λογικό. Στην κατάστασή μας δεν υπάρχουν μυστικά. Ισως δεν υπάρχει και πραγματικός λόγος διαβούλευσης. Ας είναι. Στο προσεχές μέλλον θα δούμε κατά πόσο η κυβέρνηση άκουσε τις απόψεις των πολιτών για τα φορολογικά ή αφουγκράστηκε τις ενστάσεις για τη χορήγηση ιθαγένειας στους μετανάστες. Ούτως ή άλλως αυτά θα .... οριστικοποιηθούν μετά τις γιορτές.

Να γυρίσουμε στο Μαξίμου. Οπου ο Γιώργος είπε ότι κατανοεί τον πόνο μας για τα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας και υπαινίχθηκε ότι ίσως επιστραφεί κάτι σε ένα χρόνο-είναι από τις υποσχέσεις που ως πολίτης δεν ξεχνάς με τίποτα. Εξέφρασε την αισιοδοξία του για την οικονομία, ελπίζει να βρει συναινετική στάση από τον Σαμαρά και δικαιολογεί την καθυστέρηση στην επιλογή γραμματέων αφού, όπως λέει, γίνονται τώρα τομές που δεν έγιναν τους τελευταίους δύο αιώνες. Ο Γιώργος υπερασπίστηκε τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο, επέδειξε σθένος για τη χορήγηση ιθαγένειας στους μετανάστες και έδωσε αρκετές θετικές εντυπώσεις για το δημοσιογραφικό ρεβεγιόν.

Τι άλλο έγινε σήμερα; Ο Ραγκούσης είπε στις δημόσιες υπηρεσίες ότι δεν έχουν ημιαργία την Πέμπτη, δημοσιεύθηκε η προκήρυξη για πρόσληψη νοσηλευτών και ο Παπακωνσταντίνου έδωσε παράσταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας ή την παράδοση των πινακίδων-λύση που είναι ταυτοχρόνως ένδειξη απελπισίας, αλλά και κοινής λογικής. Οι φωτογραφίες με τις ουρές στις εφορίες δείχνουν πολλά περισσότερα από όσα φαίνονται στις εικόνες. Ούτε σήμερα ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης είπε κάτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια :