Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Το πρώτο στοίχημα για τον Κωστή Χατζηδάκη η πώληση του ΟΣΕ ..

Σε στοίχημα για τον Κωστή Χατζηδάκη αναμένεται να μεταβληθεί η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία μπαίνει πρώτη στη λίστα των προς πώληση εταιρειών του Δημοσίου.
Είναι η εταιρεία των επιβατικών και εμπορευματικών σιδηροδρομικών μεταφορών που αποσπάστηκε από ...


τον ΟΣΕ, με κύριο στόχο να πωληθεί το 49% των μετοχών της σε ξένο σιδηροδρομικό οργανισμό στον οποίο θα ανατεθεί και το μάνατζμεντ της εταιρείας.
Απαραίτητο βήμα για την ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας θεωρείται η εκκίνηση των μεταρρυθμίσεων. Η Ελλάδα οφείλει να προχωρήσει σε μια γενικότερη προσπάθεια να πειστούν οι δανειστές για τις προθέσεις της ελληνικής πλευράς και να προωθήσει με γρηγορότερα βήματα στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων.
Το πρόβλημα για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι ότι δεν προσελκύσει σοβαρό επενδυτικό ενδιαφέρον (παρότι άρχισε να παρουσιάζει και οριακή κερδοφορία), ενώ η κυβέρνηση επιθυμεί να κλείσει το θέμα πριν από το τέλος του έτους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει ανακοινώσει δημόσια πως σε προσωπικές του επαφές με Ρώσους και Κινέζους εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για επενδύσεις στον ελληνικό σιδηρόδρομο, ενώ στο παρελθόν άτυπο ενδιαφέρον είχαν εκδηλώσει και οι γαλλικοί σιδηρόδρομοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια :