Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Πάμε να τρελαθούμε τελείως; Έχει σχέση η Siemens με τη 17Ν;

του Γιώργου Παπαχρήστου
Μοιάζει χωρίς περιεχόμενο ο «πόλεμος» μεταξύ της Ντόρας Μπακογιάννη και του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη... 17 Νοέμβρη και την τρομοκρατία, αλλά προφανώς και περιεχόμενο έχει, και ουσία.
Διότι η μεν ...


Ντόρα Μπακογιάννη ανέφερε συγκεκριμένα το γνωστό, ότι πέντε από τα 19 μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μάρτυρες υπεράσπισης στη δίκη της 17Ν.

Μπορεί να πήγαν γιατί ήταν γνωστοί τους οι κατηγορούμενοι, μπορεί να τους το ζήτησαν οι δικηγόροι, μπορεί να αισθάνθηκαν την ανάγκη να παραστούν ως παράγοντες της δημόσιας ζωής – η πραγματικότητα είναι αυτή.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι η επισήμανση είναι άκαιρη, δεν έχει νόημα σήμερα ή ακόμη και ότι δεν σημαίνει τίποτα. Ολα καλά. Αλλά η επίθεση που εξαπέλυσε εις βάρος της ο Αλέξης Τσίπρας, επειδή «χυδαιολογεί και κατασυκοφαντεί τον ΣΥΡΙΖΑ», βάζει ένα τεράστιο θέμα: την αποκαλεί αντιπρόσωπο της Siemens.

Αν θυμάμαι καλά, το σκάνδαλο της Siemens κρίθηκε στη Βουλή, και ζήτημα για την Ντόρα Μπακογιάννη δεν προέκυψε. Υπάρχει κάτι καινούργιο; Εχει δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ στοιχεία για την πρόεδρο της ΔΗΣΥ τα οποία κατακράτησε από την Εξεταστική Επιτροπή για «μελλοντική» χρήση; Αλλά αυτό, αν υφίσταται, συνιστά πολιτικό, και όχι μόνο, ατόπημα.

Κατά τα λοιπά, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ας αναγνωρίσει στην Ντόρα Μπακογιάννη ότι για το θέμα της τρομοκρατίας τουλάχιστον έχει δικαίωμα να μιλάει – ο σύζυγος και πατέρας των δυο παιδιών της ήταν θύμα της 17Ν.

Με γενικότητες περί «κατασυκοφάντησης» του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλ. Τσίπρας ασφαλώς δεν παραγράφει την αλήθεια: πέντε στελέχη της ΔΕ του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μάρτυρες υπεράσπισης στη δίκη της 17Ν. Με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό ...

2 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Ηταν μαρτυρες υπερασπισης καποιων εκ των κατηγορουμενων, οχι της δρασης της οργανωσης. Την δραση της οργανωσης την ειχε καταγγειλει απο πολυ πριν. Οποτε αλλαξτε τον τιτλο "υπερασπιση της 17Ν". Ουδεις εξ αυτων υπερασπιστηκε την δραση της οργανωσης.

Επισης αναμεσα τους ηταν και στελεχη του Πασοκ, της Δημαρ, συνδικαλιστες, ακαδημαικοι απο την ελλαδα και το εξωτερικο και Ευρωβουλευτες. Αυτο γιατι το ξεχνατε?

Γιατι ξεχνατε επισης την καταθεση του Βοριδη υπερ του Αναστασουλη στην υποθεση ΜΑΒΗ που πιαστηκε με το οπλο στο χερι στην κυριολεξια? Εκει δεν την πειραξε την Μπακογιαννη η τρομοκρατια?

Καταλαβαινω οτι εχει πεσει πανικος στην Συγγρου αλλα προσπαθηστε να μην γελοιποιειστε.

υ.γ. Και η Διεθνης Αμνηστια κατεθεσε επισης υπερ κατηγορουμενων της 17Ν. Το να λες εισαι στο αντιπαλο στρατοπεδο με μια ΜΚΟ που παλευει για τα πολιτικα δικαιωματα σε ολο τον κοσμο, δεν ειναι καλο για το ιματζ σου, εκτος αν εισαι τελειωμενος ακροδεξιος.

pawlos είπε...

αμα.(εαν)..εισαι ΑΚΡΟ-αριστεροσ .....καλλα ειναι....?