Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

«Θύελλα» αντιδράσεων για τις δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ

Έντονες αντιδράσεις εντός και εκτός Ελλάδας έχουν προκαλέσει τα σχόλια της Κριστίν Λαγκάρντ, επικεφαλής του ΔΝΤ, σε συνέντευξή της στη βρετανική εφημερίδα Guardian, όπου μίλησε με σκληρή γλώσσα για ...


τους Έλληνες.
Την Κυριακή η προσωπική της σελίδα βομβαρδίστηκε με τουλάχιστον εννιάμισι χιλιάδες μηνύματα. Μάλιστα, δημιουργήθηκε ειδική σελίδα, με όνομα «Οι Έλληνες είμαστε κατά της Λαγκαρντ» .

«Δεν μπορώ να καταλάβω τι επιδιώκει με τέτοιες δηλώσεις η κ. Λαγκάρντ. Είναι σαν να ζητούν ευθύνες από έναν ασθενή για την αγωγή που του έδωσε ο γιατρός του», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης.

«Το τελευταίο που επιζητούμε στην Ελλάδα είναι η συμπάθεια της κ. Λαγκάρντ», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. «Τους φόρους οι Έλληνες εργαζόμενοι τους πληρώνουν και είναι δυσβάσταχτοι. Για τους φοροφυγάδες ας απευθυνθεί στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ να της εξηγήσουν γιατί δεν έχουν ακουμπήσει το μεγάλο κεφάλαιο και κυνηγούν τον απλό εργαζόμενο επί δύο χρόνια», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

«Η κυρία Λαγκάρντ οφείλει να γνωρίζει ότι ούτε τα παιδιά της Αθήνας, ούτε τα παιδιά του Νίγηρα επαιτούν ελεημοσύνη από το ΔΝΤ. Οφείλει, επίσης, να γνωρίζει ότι η θεσμική της θέση δεν της επιτρέπει τέτοιου είδους σχολιασμούς», τονίζει με ανακοίνωσή της η ΔΗΜ.ΑΡ και προσθέτει ότι «ας αναλογιστεί τί θα σημάνει η κατάρρευση της Ελλάδας για το σύνολο της κοινωνίας, για το διεθνές τραπεζικό σύστημα, το ΔΝΤ, και ίσως, και την ίδια ως επικεφαλής του Ταμείου».
Τις δηλώσεις Λαγκάρντ επέκρινε και η Γαλλία. Η κυβερνητική εκπρόσωπος Βαλό-Μπελκασέμ, Μίλωνας στο τηλεοπτικό δίκτυο Canal+, χαρακτήρισε την άποψή της σχηματική και γελοιογραφική. «Εκτιμώ ότι σήμερα δεν υπάρχει κάποιο δίδαγμα για να δοθεί στην Ελλάδα», πρόσθεσε.

Σφοδρή επίθεση κατά της Κριστίν Λαγκάρντ εξαπέλυσε και ο ηγέτης της γαλλικής Αριστεράς Ζαν-Λικ Μελανσόν. Χαρακτήρισε τις δηλώσεις της «αναξιοπρεπείς» και τόνισε ότι αν είχε πολιτική ηθική, θα έπρεπε να αποχωρήσει από τη θέση την οποία κατέχει.

www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :