Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Η επιστολή που έστειλε ο Πετσάλνικος στον Γερμανό ομόλογό του, για τον "εκατομμυριούχο βουλευτή"


Απάντηση στον γερμανό ομόλογό του κ. Νόρμπερτ Λάμερτ, απέστειλε (μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικος με αφορμή την επιστολή του προέδρου της Μπούντεσταγκ στην οποία επισημαίνει ότι οι Γερμανοί βουλευτές έχουν ...
αναστατωθεί με την είδηση περί διαφυγής κεφαλαίων στο εξωτερικό από Έλληνες βουλευτές, καλώντας τον κ. Πετσάλνικο να υποδείξει τρόπους εξάλειψης των αντιδράσεων οι οποίες εκφράστηκαν από μέλη του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου.

Στην επιστολή του ο κ. Πετσάλνικος του επισημαίνει ότι εκτιμούμε την απόφαση στήριξης της Ελλάδας που έλαβε προσφάτως το γερμανικό κοινοβούλιο, ενώ του αναφέρει τι έχει ψηφίσει από το 2010 η χώρα μας στην κατεύθυνση της λήψης μέτρων για την δημοσιονομική εξυγίανση, μεταξύ των οποίων η ποινικοποίηση της φοροδιαφυγής, η άρση του τραπεζικού απορρήτου κλπ. «Γνωρίζετε τις τεράστιες προσπάθειες του ελληνικού λαού», φέρεται να του λέει, ενώ τον ενημερώνει ότι δεν υπάρχει τέτοια δήλωση που να κάνει λόγο για Έλληνες βουλευτές οι οποίοι έβγαλαν στο εξωτερικό μεγάλα ποσά. Επίσης, του αναφέρει ότι οι έλεγχοι είναι διαρκείς από την πλευρά της Βουλής των Ελλήνων και τον ενημερώνει πως από την μέχρι τώρα έρευνα δεν φαίνεται ότι μέλη του Κοινοβουλίου έχουν βγάλει το 2011 σημαντικά χρηματικά ποσά εκτός Ελλάδας. Μάλιστα, αναφέρεται στην υπόθεση του μεγαλοκαταθέτη βουλευτή, ο οποίος, ωστόσο, όπως ενημερώνει τον κ. Λάμερτ, είναι σύζυγος βουλευτή με πολύχρονη επιχειρηματική δραστηριότητα στον χώρο της ναυτιλίας.
Στο μεταξύ σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, έχει ήδη ολοκληρωθεί η διαδικασία των εξουσιοδοτήσεων βουλευτών προς τις ελβετικές αρχές ώστε να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί τους εφ’ όσον υπάρχουν. Μένει η σχετική έγκριση του υπουργείου Εξωτερικών ώστε να αποσταλούν αρμοδίως.  

Η επιστολή του γερμανού προέδρου της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής

Εξηγήσεις σχετικά με τα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία Έλληνες βουλευτές μετέφεραν χρήματα στο εξωτερικό, ζητεί με επιστολή του από τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Φίλιππο Πετσάλνικο, ο πρόεδρος της Γερμανικής Ομοσπονδιακής ΒουλήςΝόρμπερτ Λάμερτ, αναφέρει η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο κ. Λάμερτ σημειώνει στην επιστολή του ότι η χώρα του συμμετέχει στο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, γεγονός το οποίο, όπως επισημαίνεται, αντικρούει την εντύπωση ότι η Γερμανία δεν επιδεικνύει αλληλεγγύη.

Ο πρόεδρος της Μπούντεσταγκ τονίζει ότι οι Γερμανοί βουλευτές έχουν αναστατωθεί με την είδηση περί διαφυγής κεφαλαίων στο εξωτερικό από Έλληνες βουλευτές και παρακαλεί τον κ. Πετσάλνικο να υποδείξει τρόπους εξάλειψης των αντιδράσεων οι οποίες εκφράστηκαν από μέλη του γερμανικού Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :