Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Ο Σαμαράς δεν μπόρεσε να κρατήσει τις ισορροπίες στο εσωτερικό της ΝΔ

Επικοινωνιακά έχει αποτύχει ο Σαμαράς να πείσει τον κόσμο ότι οι κωλοτούμπες του ήταν για το καλό της πατρίδας. 
Κάθε άλλο. Επιδίδεται σε εξωφρενικές μεταλλάξεις μόνο και μόνο για να δείξει στους Ευρωπαίους ότι παραμένει ευρωπαϊστής και ...


μπορεί (και θέλει) να κυβερνήσει!
Επί δύο χρόνια ακολούθησε τον αποτυχημένο δρόμο του αντι-μνημονίου και σήμερα ακολουθεί ακριβώς τις αντίθετες επιλογές, έχοντας πρώτα προκαλέσει ανυπολόγιστες ζημιές στις διαπραγματεύσεις της χώρας. Εμφανίζεται σαν ηγέτης … «όπου φυσάει ο άνεμος» με μοναδικό σκοπό να υφαρπάξει την κυβέρνηση!

Από τα λάβαρα κατά του μνημονίου σύρθηκε στο «κόμμα του μνημονίου» και κάθε φορά οι παπαγάλοι και οι εφημερίδες που πρόσκεινται στην Συγγρού φώναζαν ότι «ο Αντώνης δικαιώθηκε» …

Στο εσωτερικό όμως του επιτελείου της Συγγρού δεν κρύβεται η αμηχανία και η ανησυχία με την αναταραχή που προκάλεσε η μεγάλη κωλοτούμπα υπέρ του μνημονίου! 
Κάτι που θα γίνονταν αργά ή γρήγορα αλλά το επιτελείο της Συγγρού απέδειξε ότι δεν έχει αντανακλαστικά και δεν ξέρει από διπλωματικές μανούβρες. Με την πρώτη στροφή έχασαν τον έλεγχο.

Παρατηρείστε ότι οι δημόσιες εμφανίσεις του Σαμαρά και του Μιχελάκη αποφεύγονται ή είναι πολύ προσεκτικά επιλεγμένες. Κυρίως οι τοποθετήσεις επί του μνημονίου, γιατί προς ορισμένες εσωκομματικές τάσεις το παίζουν ακόμη αντιμνημονιακοί και υπέρ της επαναδιαπραγμάτευσης! Δεν θέλουν να χάσουν τις ψήφους, που είναι χαμένες δηλαδή.

Εν τω μεταξύ ο Σαμαράς υπογράφει όλα όσα αποκήρυσσε, ενώ στο παρασκήνιο διαδίδεται ότι εξαιτίας του δεν καταργήθηκαν κάποια «κοινωνικά κεκτημένα» και ευτυχώς που «πάλεψε» για τους μισθούς και τις συντάξεις. Μούφα. Απάτη. 
Τίποτα δεν έκανε, τίποτα δεν είπε! Τα χειρότερα δεν απετράπησαν και είναι ακόμη μπροστά μας. Μόνο που με μια κυβέρνηση Σαμαρά, τα χειρότερα θα είναι πολύ πιο άσχημα …

Δεν υπάρχουν σχόλια :