Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Ο Μάκης Βορίδης ... δεν υπογράφει, δεν υπογράφει !

Να πεις ότι πρόκειται για πλεκτάνη της Ιστορίας, θα ακουστεί ο αντίλογος ότι η χάρη της έχει σπουδαιότερα πράγματα να κάνει. Να πεις ότι η υπόθεση είναι καθαρά απόρροια της τύχης, θα της στερήσεις τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της και θα την υποβιβάσεις στα συνήθη, τα ουδέτερα και αδιάφορα. 
Γιατί το να κρέμεται η ανέγερση τζαμιού στην Αθήνα από μία και μόνη υπογραφή, του ...


υπουργού Υποδομών Μάκη Βορίδη, δεν είναι συνηθισμένο. 
Αλλά τι το συνηθισμένο υπάρχει στο να μετέχουν στην κυβέρνηση τέσσερα μέλη του ΛΑΟΣ και μάλιστα από τα περισσότερο σταμπαρισμένα ως φορείς των απόψεών του; 
Τι το συνηθισμένο υπάρχει στο να συγκυβερνά το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη, ερήμην της λαϊκής βούλησης, όπως εκφράστηκε στις εκλογές του 2009; 
Συνηθισμένη και ιδεολογικά ακίνδυνη βρίσκουν τη συμμετοχή του ΛΑΟΣ μόνο τα τρανά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που εξαγγέλλουν την 25η επιχείρηση «ανασύνθεσης της Κεντροαριστεράς» συναγελαζόμενα στα υπουργικά έδρανα με τους ακραίους της Δεξιάς.
Τα πράγματα είναι απλά: Οταν έκοβαν κι έραβαν την κυβέρνηση, δεν είχαν το περιθώριο να χρονοτριβήσουν με λεπτομέρειες. 
Το πρώτο δεδομένο ήταν ότι έπρεπε να ανταμειφθεί ο κ. Καρατζαφέρης για τους θεατρινισμούς τους μπροστά στις κάμερες, για το «μπαίνω-βγαίνω-ξαναμπαίνω» στο Προεδρικό Μέγαρο. Κι αφού τον ίδιο τον αρχηγό του ΛΑΟΣ τον περιμένει η πρωθυπουργία, όπως βαυκαλίζεται και βαυκαλίζει, έμενε να δοθούν στα πρωτοπαλίκαρά του υπουργικοί θώκοι. 
Και ειδικά όσον αφορά τον κ. Βορίδη, δεν έπρεπε να πάει χαμένη η συγκινητική προσπάθεια των ΜΜΕ όχι απλώς να λευκάνουν το παρελθόν του, αλλά να τον παρουσιάσουν σχεδόν ως Νέστορα της πολιτικής, ως πρώιμο σοφό, που μάλιστα, σαν ποδοσφαιρικό ταλέντο, έχει προτάσεις μετεγγραφής σε μεγαλύτερη ομάδα, τη Ν. Δ.
Και ιδού που κ. Βορίδης, ως υπουργός Υποδομών, οφείλει να βάλει την υπογραφή του ώστε να γίνει ο διαγωνισμός ανάθεσης του έργου. Και ο υπουργός μας, καλός στις τηλεστρεψοδικίες, μονολογεί τώρα «να πάω πίσω ντρέπομαι, να πάω εμπρός φοβάμαι». 
Αν υπογράψει θα τον στολίσει η ακροδεξιά της ακροδεξιάς, αφήστε που μπορεί να τον διαγράψει το ίδιο του το κόμμα, οι αφίσες του οποίου εναντίον του τζαμιού (κοσμημένες με το πρόσωπο του κ. Γεωργιάδη και του κ. Πλεύρη) υπάρχουν ακόμα σε αθηναϊκούς τοίχους. 
Κι αν δεν υπογράψει, κάπως πρέπει να εξηγήσει την απόφασή του, έτσι που να μη φαίνεται ότι η στάση του απορρέει από τον πυρήνα των αντιλήψεών του: την ισλαμοφοβία, που συνυπάρχει με εβραιοφοβία, τις ορέξεις ξενηλασίας, τον σοβινισμό. Γιατί ο κ. Βορίδης μπορεί να δήλωσε ημιμετανιωμένος για τον καιρό που σεργιανούσε στη Νομική εξοπλισμένος με αλυσίδες, τις ιδέες του όμως δεν τις απαρνήθηκε. Οπότε; Οπότε, «καθυστέρηση», όπως στο ποδόσφαιρο. Ωσπου να λήξει η θητεία της κυβέρνησης και να αποφύγουμε το ποτήριον τούτο.

TΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ ΜΠΟΥΚΑΛΑ // στην Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια :