Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Πως αποπληρώθηκαν τα δάνεια που είχε πάρει η Πολιτική άνοιξη του Αντώνη Σαμαρά;

Αιχμές κατά του Αντ. Σαμαρά σχετικά με τις κρατικές χρηματοδοτήσεις που έλαβε η άλλοτε Πολιτική Άνοιξη, επεφύλαξε η Ντόρα Μπακογιάννη στη Βουλή με την ευκαιρία της επερώτησης για την κρατική οικονομική στήριξη που απολαμβάνουν τα κόμματα. Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας διερωτήθηκε «τι γίνεται με τα δάνεια που ...

έλαβαν παλαιότερα κόμματα που σήμερα δεν υφίστανται», ενώ ο βουλευτής Χρ. Μαρκογιαννάκης, ο οποίος έχει ενταχθεί στο κόμμα της, εξειδικεύοντας τις έμμεσες αιχμές της, αναφέρθηκε στο πρώην κόμμα του σημερινού αρχηγού της ΝΔ, την Πολιτική Άνοιξη, λέγοντας ότι χρηματοδοτήθηκε με δισ. δραχμές, αλλά από την στιγμή που ανέστειλε την δραστηριότητά του δεν γνωρίζουμε πως αποπληρώθηκαν αυτά τα χρήματα.

Τόσο η Ντόρα Μπακογιάννη, όσο και οι ανεξάρτητοι βουλευτές που πρόσκεινται στην Δημοκρατική Συμμαχία, εξαπέλυσαν μύδρους κατά του στρεβλού συστήματος χρηματοδότησης των κομμάτων, καθώς το ύψος αυτής ορίζεται ως ποσοστό των εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού και η εκταμίευση γίνεται επί των προϋπολoγισθέντων εσόδων και όχι επί των πραγματικών, όπως ειπώθηκε.

Μάλιστα η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας είπε για την Ελλάδα, ότι έχει την τέταρτη υψηλότερη δαπάνη χρηματοδότησης κομμάτων στην Ε.Ε. ενώ την ίδια στιγμή τα εδώ κόμματα επί σειρά ετών αντλούν έσοδα μέσω τραπεζικού δανεισμού με εκχώρηση, ως εγγύηση, τις μελλοντικές τους ετήσιες κρατικές χρηματοδοτήσεις. Συγκεκριμένα, το ύψος αυτών των δανείων ανέρχεται σε 244,2 εκατ. ευρώ, ενώ ΠαΣοΚ και ΝΔ από κοινού χρωστούν τα 235 εκατ. ευρώ.

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗ ΝΤΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ.

ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ. ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ... ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ.