Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Ματαιώνεται η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών μετά την άρνηση της Αριστεράς

Τα «όχι» του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησαν τελικά την Προεδρία της Δημοκρατίας στην απόφαση να ματαιώσει τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, που είχε προγραμματιστεί λίγο νωρίτερα για τη Δευτέρα.

Η πρώτη άρνηση ήρθε αργά την Κυριακή από το Κομμουνιστικό Κόμμα. Σύμφωνα με πηγή του ΑΠΕ στο ΚΚΕ, το κόμμα δεν πρόκειται να 


βοηθήσει στον σχηματισμό κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και σκοπεύει να απευθυνθεί στο λαό.

Αποχή από τη σύσκεψη φέρεται να αποφάσισε και ο Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, ο ΣΥΝ εκτιμά ότι μετά την συμφωνία των δύο μεγάλων κομμάτων δεν υπάρχει λόγος συμμετοχής του κ. Τσίπρα στην συνάντηση.

Συνεργάτης του προέδρου του ΛΑΟΣ φέρεται να ανέφερε ότι ο Γιώργος Καρατζαφέρης σκόπευε να μετάσχει στη σύσκεψη.

Πρόθυμο να συμμετάσχει και το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς: «Εφόσον κληθούμε είναι αυτονόητο ότι θα συμμετάσχουμε και θα στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια» δήλωσε στο Mega ο Θ.Μαργαρίτης.

Νωρίτερα, πάντως, ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης δήλωσε ότι η Δημοκρατική Αριστερά δεν θα συμμετάσχει στη νέα κυβέρνηση.

Από την πλευρά των Οικολόγων Πρασίνων, η κυβέρνηση κοινής αποδοχής θα ήταν «το μικρότερο κακό».

«Η αυριανή κυβέρνηση οφείλει από την πρώτη μέρα να δείξει ένα άλλο πρόσωπο απέναντι σε ζητήματα διαφάνειας και συμπεριφοράς απέναντι στην κοινωνία ως ελάχιστο δείγμα απογαλακτισμού από τα κόμματα που θα την στηρίζουν» αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος.

Με πληροφορίες από το in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :