Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Η μνήμη χρυσόψαρου δεν ωφελεί …. ΄πλέον !!!


Ο Σαμαράς αδιάλλακτος στην ονομασία των Σκοπίων με το όνομα πΓΔΜ επειδή εμπεριείχε τον όρο Μακεδονία είχε καθοριστικό  ρόλο στην εθνικιστική υστερία της εποχής. 
Η προσκόλληση του σε εξωπραγματική θέση είχε 


σειρά αρνητικών επιπτώσεων, όπως η απομόνωση μας και τελικά η σταδιακή διεθνή αναγνώριση των Σκοπίων με την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας».
Οι συνθήκες λαϊκίστικης διαχείρισης δεν άφησε τον τότε πρωθυπουργό να δεχθεί την πρόταση Πινέιρο όμως ο Σαμαράς δεν παραδέχτηκε ποτέ το λάθος του.
Σήμερα ο αρχηγός της ΝΔ αρνείται να στηρίξει την έσχατη προσπάθεια της κυβέρνησης για αποφυγή της χρεοκοπίας,  όντας επιβάτης ενός αεροπλάνου που πέφτει αφού δεν θα φταίει αυτός !!!
Αν υπήρχε περιθώριο διαπραγμάτευσης με την Τρόικα όπως υπόσχεται ο Σαμαράς ή δεν έχει συναίσθηση τι γίνεται ή θέλει να γίνει πρωθυπουργός έστω και μιας χρεοκοπημένης χώρας.
Αν το σενάριο της αναδιαπραγμάτευσης απορριφθεί  και πάμε πίσω στην δραχμή   πρέπει να  μιλήσει για τις ραγδαίες   εξελίξεις τώρα !!!
Ο  Σαμαράς δεν θέλει να βρεθεί λύση βάζοντας το κομματικό συμφέρον πάνω από το γενικό την στιγμή που ξέρει ότι αμοιβαίες υποχωρήσεις κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης θα άλλαζαν την δυσμενή διεθνή εικόνα της χώρας.
Η Αριστερά δεν αντιλαμβάνεται την κρίση χρέους ως εθνικό θέμα αλλά ως πολιτική ευκαιρία για να ανατρέψει πολιτικούς συσχετισμούς. Συναγωνίζεται την άκρα Δεξιά σε λαϊκισμό υποστηρίζοντας κάθε συντεχνιακή εξωφρενική συμπεριφορά .
Ελπίζει σε εκλογικά οφέλη και  σε ζεστό κρατικό χρήμα στα ταμεία των κομμάτων της, καθώς φαίνεται ότι δεν έχει ξεπεράσει το σοκ της κατάρρευσης του Κουμμουνισμού το 89.
Ο τρόπος χειρισμού της κρίσης, τα κούφια λόγια και τα κομματικά οφέλη της κάλπης δεν θα θρέψουν τον συνταξιούχο τον απολυμένο ή το χαμηλόμισθο υπάλληλο.

 Είναι ώρα για καθαρά λόγια και εθνική συνεννόηση. 

 Γ. Μαυρέλης
Μαθηματικός με Μεταπτυχιακά  σε Υπολογιστές και Διαχείρηση Πληροφορίας.
Εκδότης και Δντης της Εφημερίδας «7 μέρες» στην Ανατολική Αττική.
Το άρθρο είναι ανηρτημένο στο press.aa7days.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :