Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Είναι αλήθεια! Ο Αντώνης Σαμαράς μετακινεί βουνά!

Δεν απολείπειν ο θεός Αντώνιον! 
Ο Αντώνης είναι θεά! 
Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Μελετών Πελοποννησιακών Προβλημάτων Σωφρόνιος Αριστομένους Κατσικαρεύς (της γνωστής οικογενείας οπλαρχηγών της Παλιγγενεσίας), βαθύτατα ενοχλημένος από την αμφισβήτηση και τις επικρίσεις που υφίσταται ο πρόεδρος Αντώνης Σαμαράς, μας γράφει: «Γιατί, άραγε, διακωμωδείται η δεδηλωμένη βούληση του προέδρου της 


Ν.Δ. να επαναδιαπραγματευθεί το Μνημόνιο με την τρόικα, όταν γίνει (που θα γίνει!) πρωθυπουργός; 
Επιτέλους, τι αμφισβητείται; Η βούληση ή μήπως η ικανότητά του; 
Εάν είναι το δεύτερο, τότε οι αμφισβητίες λησμονούν (σκοπίμως;) ότι ο κ. Σαμαράς έχει αποδείξει πως μπορεί να μετακινεί βουνά με το χέρι του – μάλιστα δε, χωρίς περισσότερο κόπο από όσο χρειάζεται κανείς για να βάλει την υπογραφή του. 
Θυμίζω στους επιλήσμονες ότι, ως υπουργός Πολιτισμού του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλάκη*, μία από τις τελευταίες πράξεις του ήταν να υπογράψει (με το χέρι του) απόφαση με την οποία απέσπασε από τον Νομό Ηλείας και προσκύρωσε στον Νομό Μεσσηνίας την αρμοδιότητα της αρχαιολογικής υπηρεσίας επί του ναού του Επικουρείου Απόλλωνος. 
Αφού λοιπόν κινεί βουνά με το χέρι του, ποιος αμφιβάλλει ότι θα μπορέσει να πείσει τους Ευρωπαίους με το στόμα του; * 
Φρονώ ότι η ομώνυμη πλατεία της περιοχής Κυψέλης - Πατησίων ονομάσθηκε έτσι, ώστε να διευκολύνεται η διάκριση μεταξύ μείζονος και ελάσσονος Καραμανλή και, πάντως, για να τιμήσει τον δεύτερο».
 / / Tου Στεφανου Κασιματη / / kassimatis@kathimerini.gr / / Πηγή: Καθημερινή / /

Δεν υπάρχουν σχόλια :