Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Στους Ευρωπαίους Φιλελεύθερους (ELDR) η Δημ. Συμμαχία

Η συνάντηση της Ντόρας Μπακογιάννη με τον Γκι Φερχόφσταντ στις Βρυξέλλες, πριν από δέκα μέρες περίπου, ήρθε να κλείσει ένα σημαντικό κενό στην ελληνική πολιτική σκηνή.
Ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου ανήκει στις εξέχουσες προσωπικότητες του Ευρωπαϊκού Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (ELDR) και η πρόεδρος της 

Δημοκρατικής Συμμαχίας άφησε να εννοηθεί ότι το κόμμα της θα προσανατολίζεται να συμμετάσχει στη συγκεκριμένη ομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο.
Την οριστική απόφαση θα την πάρει το ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος, στις 27-29 Μαΐου.
Εως τώρα το ELDR δεν μετρούσε στις τάξεις του ελληνικό κόμμα, προσπαθούσε όμως να ενθαρρύνει τις φιλελεύθερες προσπάθειες στη χώρα μας.
Η πρόθεση που εξέφρασε η κ. Μπακογιάννη έγινε δεκτή με ενθουσιασμό στα υψηλά κλιμάκια του ELDR, καθώς θεωρούν ότι για πρώτη φορά έχουν να κάνουν με ένα κόμμα με ισχυρές πιθανότητες να εκπροσωπηθεί στο ελληνικό Κοινοβούλιο και επιπλέον, βλέπουν σημαντικό όφελος στην προσχώρηση της κ. Μπακογιάννη στις τάξεις τους, η οποία έχει υψηλή αναγνωρισιμότητα στην Ευρωπαϊκή Ενωση και διαθέτει ένα πυκνό δίκτυο σημαντικών διεθνών επαφών.

Αν το συνέδριο αποφασίσει την ένταξη της ΔΗΣΥ στο ELDR, αναμένεται να προσχωρήσει στην κοινοβουλευτική του ομάδα -την τρίτη ισχυρότερη στο Ευρωκοινοβούλιο-ο ευρωβουλευτής κ. Θ. Σκυλακάκης.
Οπως έχει δείξει το παράδειγμα των Πρασίνων στη χώρα μας, η ένταξη σε μια τόσο ισχυρή ευρωομάδα αποτελεί ισχυρή ενίσχυση για την εδραίωση ενός κόμματος στη χώρα του.
Με την επιλογή των Φιλελεύθερων πάντως, η κ. Μπακογιάννη κάνει άλλο ένα αποφασιστικό βήμα στην αποσαφήνιση του ιδεολογικού στίγματος του κόμματος και -κατά την άποψή της-την κατοχύρωση του κεντρώου προφίλ της ΔΗΣΥ.
/ / Καθημερινή / / 

3 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

RAS: ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΑΣΟΚ- ΝΔ : 2,7 % : ΝΤΟΡΟΚΟΜΜΑ : 1,8 %!!!!!!!!!!!!!!
Ο πολιτικος με τις περισσοτερες αρνητικες κρισεις : ΝΤΟΡΑ : 72 % !!!!! ΓΑΠ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΨΗΦΟΥΣ ΑΠΟ ΣΑΜΑΡΑ. ΠΙΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ : ΓΑΠ : 37.7 % ΣΑΜΑΡΑΣ : 37 %!! ΚΑΛΥΝΥΧΤΑ ΣΑΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

"Καλυνύχτα σας"..
Μάθε πρώτα ορθογραφία και μετά κάτσε να σχολιάσεις την επικαιρότητα που έχεις και άποψη αμόρφωτε !!!!

TEO είπε...

@Ανώνυμος 11.02

Μας τα πρόλαβες και στο DeFreJus.
Μπράβο! Μπράβο! Παλικάρι μου! Συγχαρητήρια!
Να πας στον Σαμαρά να σου δώσει φιλοδώρημα!

Η ΝΝΔ μου φαίνεται δεν βρίσκει ψηφοφόρους και έχει πήξει στα ΑΜΕΑ!
Δεν ντρέπονται να εκμεταλεύονται τα κακόμοιρα!!