Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Προς τη Βουλή και τα δεξιά υποβρύχια !

Με βάση στοιχεία του ΣΔΟΕ που αφορούν την περίοδο 2002-2009.
Στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με τελικό αποδέκτη την Βουλή για την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, παραδόθηκε ένας ακόμα φάκελος του σκανδάλου των υποβρυχίων, που αυτή τη φορά αφορά την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από την Νέα Δημοκρατία.
Με βάση τα νεότερα στοιχεία του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), τα 

οποία έφθασαν στα εισαγγελικά γραφεία οι εισαγγελείς Πρωτοδικών κυρίες Πόπη Παπανδρέου και Ευγενία Κυβέλου προσέκρουσαν για μια ακόμη φορά σε πολιτικά πρόσωπα, την περίοδο 2002 – 2009 και κατά συνέπεια σταμάτησαν ως προς αυτά την έρευνά τους και έστειλαν την υπόθεση στον Άρειο Πάγο, για να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο φάκελο περιέχονται τα εικονικά τιμολόγια, τα οποία είχαν εκδοθεί για λογαριασμοί off shore εταιρειών με έδρα την Ινδία, τις Ολλανδικές Αντίλλες και άλλους φορολογικούς παραδείσους, οι οποίες φέρονταν να παρέχουν συμβουλευτικές υπηρεσίες για την προώθηση των ναυπηγείων σε χώρες που δεν βρέχονταν καν από τη θάλασσα, όπως η Βολιβία!

Τον φάκελο παρέλαβε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ι. Τέντες, ο οποίος αναμένεται να τον αναθέσει σε εισαγγελέα, προκειμένου να κρίνει αν πρέπει να πάρει και αυτή η υπόθεση το δρόμο προς τη Βουλή.

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

Ο Σαμαράς ζητά άραγε εφέτη ανακριτή και για τα γαλάζια υποβρύχια ή μήπως ο αγώνας του εξαντλείται στις πράσινες μίζες;
Κάτι μου λέει ότι ο αγώνας των σαμαρικών ειναι φούσκα και σικέ.
Για να έχουν υλικό οι πορωμένοι και παλαβωμένοι αντινιούζηδες