Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Μεγάλη επιτυχία και πλήθος κόσμου στα εγκαίνια της Δημοκρατικής Συμμαχίας στο Ρέθυμνο

Τα γραφεία της Δημοκρατικής Συμμαχίας στο Ρέθυμνο πλημμύρισαν χθες από κόσμο. Τα γραφεία γέμισαν και ο κόσμος βρίσκονταν στους διαδρόμους και εκτός του κτιρίου στο οποίο στεγάζονται τα γραφεία στην οδό Μοάτσου στο κέντρο της πόλης.
Παρόντες, φυσικά η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, οι βουλευτές της Συμμαχίας στην
 Κρήτη Λευτέρης Αυγενάκης και Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο Δημήτρης Γιαννουλάκης, υποψήφιος Περιφερειάρχης στον συνδυασμό «Μάχη για την Κρήτη», ο Νίκος Μαλλιαρός, υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης στον συνδυασμό «Μάχη για την Κρήτη», οι πρώην δήμαρχοι Ρεθύμνου, Δημήτρης Αρχοντάκης και Λάμπης, Γιάννης Ταταράκης, ο δημοτικός σύμβουλος Ρεθύμνου, Κώστας Μαθιουδάκης, όλοι οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με το συνδυασμό Γιαννουλάκη, όλα τα στελέχη της Τοπικής της Δημοκρατικής Συμμαχίας και πλήθος κόσμου.
Η Ντόρα Μπακογιάννη κατά την άφιξή της στα γραφεία του κόμματος απευθύνθηκε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Στο πλευρό της ο βουλευτής Ηρακλείου της Συμμαχίας,Λευτέρης Αυγενάκης
Η Ντόρα Μπακογιάννη έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους παραβρισκόμενους.
Απευθυνόμενη στον κόσμο τους ευχαρίστησε για την θερμή παρουσία τους και επεσήμανε την απογοήτευση της κοινωνίας απέναντι στην πολιτική και τα κόμματα.
Κάλεσε όλους τους δημιουργικούς ανθρώπους να έχουν στη Συμμαχία μακρά από πολιτικές παραγοντισμού και λογικές του παρελθόντος.
Υπενθύμισε την επιφυλακτικότητα της τοπικής κοινωνίας απέναντι στο εγχείρημα των Περιφερειακών εκλογών, της «Μάχης για την Κρήτη» με τον Δημήτρη Γιαννουλκάκη, προσπάθεια που τελικά πέτυχε. Τέλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Συμμαχία θα κερδίσει μία βουλευτική έδρα στο Ρέθυμνο. Σε αυτό το σημείο καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο.

«Η συγκέντρωση του κόσμου σήμερα δείχνει ότι το κίνημά μας έχει δύναμη, έχει δυναμική και ξεκινάμε με τα εγκαίνια μία πορεία που πιστεύω ότι θα έχει την κατάληξη, την οποία επιθυμούμε. Θέλω να καλέσω όλους τους νέους ανθρώπους, οι οποίοι σήμερα νιώθουν ότι δεν εκφράζονται από κανένα από τα παλιά κόμματα να έρθουν στη ΔΗ.ΣΥ. Τους θέλουμε, τους περιμένουμε, λογαριάζουμε τη γνώμη τους και επιμένουμε ότι η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να ξανασταθεί όρθια».

Η ίδια υποστήριξε πως από την Κρήτη «η Δημοκρατική Συμμαχία πολύ γρήγορα απλώνει τα φτερά της σε όλη τη χώρα και όλο και περισσότεροι άνθρωποι έρχονται μαζί μας στον αγώνα».
Και πρόσθεσε: «Σήμερα που σε ολόκληρη την Ελλάδα υπάρχει κατήφεια, υπάρχουν άνθρωποι που γυρίζουν την πλάτη στην πολιτική, υπάρχουν άνθρωποι απογοητευμένοι από την πολιτική, τους πολιτικούς και τα κόμματα, εμείς εδώ ξεκινάμε το καινούριο. Εμείς ξεκινάμε ένα νέο στέκι της ΔΗ.ΣΥ. και καλούμε όλους τους δημιουργικούς ανθρώπους να έρθουν μαζί μας, να συμμετέχουν σε αυτήν την προσπάθεια, μακριά από λογικές του χθες, μακριά από παραγοντισμούς, μακριά από λογικές που οδήγησαν την Ελλάδα εκεί που βρίσκεται σήμερα. Είμαστε μία ομάδα συμμάχων μεγάλη».
Αναφερόμενη, δε, στην ανταπόκριση του κόσμου στο Ρέθυμνο και ανατρέχοντας στην περίοδο των περιφερειακών εκλογών, όταν η ίδια στήριξε το συνδυασμό Γιαννουλάκη, πρόσθεσε: «Περπατήσαμε και το Ρέθυμνο έδειξε τη μεγάλη του δύναμη και θέλω από το βάθος της καρδιάς μου να ευχαριστήσω όλους και όλες που μας στήριξαν σε αυτήν την προσπάθεια. Τότε είχα πει «δώστε μου φτερά να πετάξω». Μου τα δώσατε και αύριο το πρωί η έδρα της Συμμαχίας θα είναι βέβαια στο Ρέθυμνο».

Ακολούθησε εκδήλωση στο κέντρο «Μύθος» όπου επίσης παραβρέθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη.
Η Ντόρα Μπακογιάννη έγινε δεκτή με ενθουσιασμό και στην εκδήλωση των στελεχών της Συμμαχίας στο Ρέθυμνο.
Η παρουσία του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία.
Το κέντρο ήταν ασφυκτικά γεμάτο ενώ ακολούθησε γλέντι που κράτησε μέχρι πρωίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :