Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Ζήτω η 25η Μαρτίου, σύντροφοι!

Γιορτάζουμε σήμερα την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας. Ημέρα διαγγελμάτων και στομφωδών μηνυμάτων. Συμβαδίζουν όμως τα μεγάλα λόγια περί "κρισίμων ημερών", περί "αναγεννήσεως του έθνους", περί "αυταπάρνησης και πατριωτισμού" με τα έργα όσων απαγγέλλουν τους "βερεσέ" αυτούς θούριους;
Η κυβέρνηση ισχυρίζεται πως δίνει τον "υπέρ πάντων" αγώνα να μειώσει τα
 ελλείμματα μέσω του εξορθολογισμού των μισθών στις ΔΕΚΟ, της κατάργησης επιδομάτων και άλλα παράλληλων δράσεων. Στην κατεύθυνση αυτή ας εξετάσουμε τι συμφωνήθηκε στην κατ' εξοχήν προβληματική ΔΕΚΟ της χώρας, την ατμομηχανή που ηγείται του συρμού των ελλειμμάτων, τον ΟΣΕ.

Δημοσιεύεται σήμερα στον τύπο η ακόλουθη είδηση: "Στην υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, προχώρησαν χθες οι διοικήσεις των εταιριών του ομίλου ΟΣΕ και η διοίκηση της Πανελλήνιας Σιδηροδρομικής Ομοσπονδίας (ΠΟΣ)."

Το ότι δεν κουνήθηκε φύλλο από τα "σκληρά και θορυβώδη" πράσινα συνδικάτα του ΟΣΕ μας υποψίασε πως πιθανότατα έχουμε επανάληψη της περίπτωσης της αρχικής συμφωνίας Ρέππα-Φορτηγατζήδων όπου και τότε η κυβέρνηση είχε υποχωρήσει πλήρως. Εξάλλου η κυβέρνηση μας έχει συνηθίσει στην τακτική του «ένα βήμα εμπρός και δύο πίσω», καθώς και στην πλήρη υποτέλεια στις ορέξεις των συνδικάτων.

Πράγματι, αναζητώντας τις λεπτομέρειες της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας του ΟΣΕ ανακαλύψαμε πως: "Με τη συγκεκριμένη σύμβαση οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ διατηρούν τις αποδοχές τους στο επίπεδο αυτών που εισέπρατταν την 1η Ιανουαρίου 2011. Σε περίπτωση όπου οι νέες αποδοχές κάθε εργαζομένου, όπως αυτές θα διαμορφωθούν με τον βασικό μισθό και τα επιδόματα (εξαιρουμένου του επιδόματος θέσης), υπολείπονται αυτών που λάμβανε την 1η Ιανουαρίου, τότε αυτός θα λαμβάνει τη διαφορά (προσωπική διαφορά), ενώ αν οι νέες αποδοχές του είναι υψηλότερες, προβλέπονται αρνητική προσωπική διαφορά και παρακράτηση της διαφοράς κατά την εκκαθάριση της μισθοδοσίας."

Η φαρσο-κωμωδία επαναλαμβάνεται! Τα συνδικάτα πήραν αυτό ακριβώς που ήθελαν (όπως πάντα) και η κυβέρνηση έβαλε την ουρά κάτω από τα σκέλια. Σε λίγο όλο και κάποιο νέο φόρο θα ξεφουρνίσει ο Παπακωνσταντίνου για να καλύψει τα νέα ελλείμματα του ΟΣΕ, παραμυθιάζοντας ΔΝΤ και ΕΕ. Οι φουκαράδες -αλλά εθνικά υπερήφανοι- φορολογούμενοι θα πληρώσουν ξανά τη νύφη, οι πράσινοι συνδικαλιστές θα μακαρίσουν την τύχη τους και θα πιούν άλλο ένα ποτηράκι στην υγειά των κορόιδων και η ζωή θα συνεχιστεί όπως πάντα.

Προδιαγεγραμμένη η μοίρα του αυτόχειρα, που λέγεται Ελλάς.
Ζήτω η 25η Μαρτίου, σύντροφοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια :