Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Η Δημοκρατική Συμμαχία προτείνει να ψηφιστεί το διαπραγματευτικό πακέτο από 180 βουλευτές

Η Δημοκρατική Συμμαχία είναι η μόνη πολιτική δύναμη που πραγματικά προσβλέπει στην ευρύτερη δυνατή συναίνεση. Ενώνει, δεν διασπά και δεν χωρίζει. Γι’ αυτό και προτείνει το διαπραγματευτικό πακέτο στήριξης που θα έρθει για ψήφιση στη Βουλή να τύχει μιας, όσο το δυνατόν μεγαλύτερης διακομματικής στήριξης, διότι αφορά την πολιτική πολύ πέραν της σημερινής κυβερνητικής.
Θέτει έτσι προ των ευθυνών τους τις λεγόμενες αντιμνημονιακές δυνάμεις που δεν 


δέχονται διάλογο και αμφισβητούν την ευρωπαϊκή στήριξη. Αυτούς που δεν δέχονται ότι ήρθε η ώρα των μεγάλων μεταρρυθμίσεων και καλοβλέπουν ακόμη και μια ενδεχόμενη χρεοκοπία χωρίς να εξηγούν στον ελληνικό λαό τι θα πει χρεοκοπία και ποιές θα είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες μια τέτοιας ολέθριας επιλογής.
Η ψήφιση του πακέτου από 180 βουλευτές απευθύνεται κυρίως τα δύο μεγάλα κόμματα γιατί από αυτά ακούγονται οι περισσότερο επικίνδυνες και ανεύθυνες κορώνες λαϊκισμού.
Σίγουρα κάποιοι από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ θα καταφύγουν, όπως αναμένεται σε διάφορα «ηρωικά», πλην γραφικά «ΟΧΙ». Το ίδιο αναμένεται από την Αριστερά όπου δεν περίμενε κανένας να τηρήσει σοβαρή στάση για την σωτηρία της χώρας! Το αποτέλεσμα όμως μετρά και αν αυτό υπερβαίνει τους 180 βουλευτές, λύνει τα χέρια της κυβέρνησης (τωρινής και επόμενης) να κινηθεί ελεύθερα για την σωτηρία της χώρας και την πλήρη αποφυγή χρεοκοπίας.
Ειδικά για τη Νέα Δημοκρατία σημαίνει κάτι παραπάνω. Ως κόμμα εξουσίας δεν δικαιολογείται να συμπεριφέρεται ανεύθυνα και μηδενιστικά. Ο λαϊκισμός στο πεζοδρόμιο και τα ξεφωνήματα πολιτικών δεν ταιριάζουν σε ένα κόμμα που φέρει τεράστιες ευθύνες για την κατάντια της χώρας, μια και έχει το δικό της μερίδιο στην άσκηση κυβερνητικής εξουσίας. Η ψήφιση από 180 βουλευτές την φέρνει προ των ευθυνών της. Τί θα κάμει ο Σαμαράς; Θα συνεχίσει τον αλλοπρόσαλλο και επιπόλαιο δρόμο του λαϊκισμού ή θα προτιμήσει να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, για να δώσει έτσι την ευκαιρία στον ελληνικό λαό να τον τιμωρήσει, μπας και συνέλθει;

Δεν υπάρχουν σχόλια :