Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Οι πολιτικοί αποτελούν στόχο!

Φαίνεται ότι οι θερμόαιμοι και αναρχοστρεφείς οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ έχουν επιλέξει τον δρόμο της οργανωμένης «λαϊκής αποδοκιμασίας»!
Μέχρι τώρα οι αποδοκιμασίες ενδέχεται να είχαν αυθόρμητο χαρακτήρα. Όπως οι φραστικές επιθέσεις στον Απ. Κακλαμάνη και τον Δ. Σούφα. Έκτοτε οι αποδοκιμασίες μοιάζει να έχουν 
οργανωμένη προέλευση.
Το παπούτσι στον πρωθυπουργό, η επίθεση στον Κ .Χατζηδάκη, οι φραστικές επιθέσεις στον πρωθυπουργό και τον Πάγκαλο και οι οργανωμένες αντιδράσεις έξω από σπίτια πολιτικών δεν έχουν αυθόρμητο χαρακτήρα. Οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ έχουν συμμαχήσει με άκρως επικίνδυνες ακροδεξιές ομάδες και συμπεριφορές. 
Θα μου πείτε τα άκρα επικοινωνούν, όμως αυτό δείχνει και το ενδεχόμενο χαοτικής απώλειας ελέγχου! Τότε οι εξελίξεις δεν χειραγωγούν το θυμό (που είναι και πρέπει να είναι υπαρκτός) και στα πιθανά σενάρια πρέπει να συνυπολογίζονται όλες οι παράμετροι! Όπου καταφέρνει να παρεισφρήσει η Ακροδεξιά να θεωρείται δεδομένη η συμμετοχή παρακρατικών "συνδέσμων"! Και αυτό είναι το ανησυχητικό της συγκυριακής συνεύρεσης Ακροδεξιάς -Ακροαριστεράς. Μόνο τέρατα μπορεί να γεννήσει και προβοκάτσιες.......
Σίγουρα κάποιοι πολιτικοί είναι εμπλεκόμενοι σε υποθέσεις διαπλοκής και διαφθοράς. Όπως αυτό συμβαίνει σε όλες τις επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες. Οι πολιτικοί δεν αποτελούν εξαίρεση, ούτε και οι δημοσιογράφοι (όπως επισημαίνουμε εδώ).
Όμως η οργή και ο θυμός δεν μπορούν να καθορίσουν τις εξελίξεις. Μπορούν όμως να κάμουν τα πράγματα χειρότερα. Η απόρριψη του συνόλου του πολιτικού κόσμου ανήκει στην φασιστική αισθητική και δεν αφορά τις δημοκρατίες. 
 Το χειρότερο που μπορεί να προέλθει από τέτοιες συμπεριφορές πέραν της προβοκάτσιας, είναι και η συντηρητικοποίηση της κοινωνίας. Κάτι που δεν είναι καθόλου ευχάριστο ούτε προς το συμφέρον της Αριστεράς. 
Γι’ αυτό γλείφονται οι Ακροδεξιοί γύρω από τους ακροαριστερούς. Βλέπουν ρεαλιστικά και πιο μακριά από τους βαθύτατα ουτοπικούς αριστερούς και αναρχικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια :