Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Η νομιμοποίηση του τσαμπουκά! Είμαι μάγκας και «δεν πληρώνω»!

Οι «δεν πληρώνω» είναι ένα κίνημα που απευθύνεται στα χαμηλά ένστικτα του Έλληνα. Και ποιός θέλει να πληρώνει; Κανένας. Ας διαλύσουμε την ήδη ασθενική οικονομία μας και μέσω αυτής την κοινωνία μας. «Τέτοια που είναι, στάχτη και μπούρμπερη»! Ο τζαμπατζής είναι μαγκιά. Όσοι πληρώνουν είναι φλώροι και υποταγμένοι. Τα τζαμπαλίκι είναι ο άμεσος τρόπος για να αντιδράσει κάποιος, γρήγορα και .........................
............................
«αποτελεσματικά» στην καταπίεση που δέχεται από την οικονομική κρίση! Φυσικά και το καταδικάζουμε αν και έχει και τα δίκια του κάποιος που πράγματι δεν μπορεί να πληρώσει ….
Αποτελεί μια λούμπεν αντίδραση που με την κρίση να διογκώνεται και να ενσωματώνει στα γρανάζια της όλο και μεγαλύτερες κοινωνικές ομάδες, ενδέχεται να αποτελέσει σήμα κατατεθέν της (αναμενόμενης) κοινωνικής έκρηξης στην Ελλάδα.
Η ποινικοποίηση του «κινήματος» είναι δίκοπο μαχαίρι μια και μπορεί να οδηγήσει την κοινωνία σε εύκολες και τέτοιου τύπου light παραβατικές συμπεριφορές! Το «δεν πληρώνω» είναι μόδα, συνδυάζει παραβατικότητα με μαγκιά και έχει χαρακτήρα «ακτιβισμού» και «ανυπακοής»! Στα καλύτερά τους, το ΚΚΕ και οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ.
Η αυθαιρεσία, το νταηλίκι(εκ του τούρκικου dayi) και ο τσαμπουκάς(εκ του τούρκικου cabuk) είναι στοιχεία εμφανή στο «κίνημα»!
Ας πάρουμε τώρα και την πλευρά των «δεν πληρώνω». Κάπου στηρίζονται και επιμένουν:
Όταν ο δικομματισμός έχει επιβάλει απροσχημάτιστη ατιμωρησία στα στελέχη του που εμπλέκονται σε πλήθος σκανδάλων και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος, γιατί να πληρώσουμε εμείς διόδια και εισιτήρια; Έχει μια λογική η «αντίσταση»!
Θα μου πείτε ότι τα σκάνδαλα ήταν μια στρατηγική προεκλογική επιλογή για τα κόμματά μας από το 1985. Σε κάθε προεκλογική περίοδο είχαν την τιμητική τους. Δεν μπορούσε να βγει κυβέρνηση χωρίς σκανδαλοποίηση της πολιτικής ζωής του τόπου. Τα «δημιουργούσαν» για να εναλλάσσονται «ομαλά» στην εξουσία τα δύο μεγάλα κόμματα. Κάνανε την πλάκα τους!
Ε τότε, ας κάνει την πλάκα του και ο λαός. Ας τους σπάσει τα κεφάλια και ας «μην πληρώνει»! Εφόσον μέχρι τώρα οι σκανδαλιάρηδες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ λειτουργούσαν εις βάρος της κοινωνίας και προς όφελος συγκεκριμένων εργολαβικών κέντρων εξουσίας, ενδέχεται ένα ακέφαλο κίνημα να τους ταρακουνήσει λίγο, αν και δεν το βλέπω. Ακόμη και τώρα απεργάζονται σχέδια «ομαλής» μετάβασης στην εξουσία. Προς αποφυγήν γενικότερων εξεγέρσεων τύπου Αιγύπτου και Αλγερίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια :