Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Πολύ δύσκολα τα πράγματα και για τον Σαρκοζί

Πολύ άσχημα τα πράγματα για την Ευρωπαϊκή Δεξιά. Έπειτα από μια μακρά περίοδο ηγεμονίας σε Γαλλία και Γερμανία άρχισαν τα πρώτα δείγματα κλυδωνισμού και ανατροπής. Μετά την συντριβή Μέρκελ στις τοπικές εκλογές της Γερμανίας, η μία μετά την άλλη οι δημοσκοπήσεις δείχνουν συντριβή Σαρκοζί. Το συντηρητικό κόμμα δεν φαίνεται ικανό να 
ανακάμψει, σύμφωνα με τα ποιοτικά στοιχεία των γκάλοπ.

Το ισχυρότερο πάντως πλήγμα δέχεται από την Ακροδεξιά και την νέα πρόεδρο του «Εθνικού Μετώπου» Μαρίν Λε Πεν. Στις δημοσκοπήσεις παρατηρείται ισχυρή μετατόπιση ψηφοφόρων της Δεξιάς προς την Ακροδεξιά. 
 Ένα άλλο στοιχείο που εμφανίζεται είναι ότι η ήττα του Σαρκοζί θεωρείται δεδομένη εφόσον ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν αποφασίσει να θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές αυτές, η νίκη του θεωρείται βέβαιη. 

Η πιο προόσφατη δημοσκόπηση διενεργήθηκε για το περιοδικό “Le Nouvel Observateur” και το τηλεοπτικό δίκτυο “i-Tele” δείχνει ότι ο Σαρκοζί φαίνεται να παίρνει το 21%-25% των ψηφοφόρων κατά τον πρώτο γύρω των εκλογών, ενώ η Μαρίν Λε Πεν ακολουθεί με ποσοστό 17%-19%. 
Στον δεύτερο γύρο, ο Στρος Καν θα κέρδισε το Σαρκοζί, αποσπώντας το 63% των ψήφων, χωρίς καν να έχει ξεκαθαρίσει το εάν θα τεθεί υποψήφιος για την προεδρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :