Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Πού την είδες, ρε Παχύδερμο Απατεώνα Κομιστή, την ευθύνη της Ντόρας και του Κούβελου για την απώλεια των Μεσογειακών;

Είναι καλό που ο πανικόβλητος Απατεώνας Κομιστής πασχίζει απεγνωσμένα να βρει τη... Ντόρα πίσω από κάθε «κακό» που συμβαίνει σ’ αυτόν τον τόπο! Γιατί με τόση «κιτρινίλα» και αθλιότητα που αποπνέει, πίσω από τις αστήρικτες και γελοίες κατηγορίες, αποκαλύπτεται η νοσηρή προσωπική του εμπάθεια. Μια εμπάθεια που είναι φυσικό να .....................
...........................
έχει κορυφωθεί τις τελευταίες εβδομάδες, μετά την επιμονή της κ. Μπακογιάννη να ελεγχθεί το σκάνδαλο της φοροδιαφυγής και του μαύρου χρήματος που ανενόχλητος διακινούσε ο Κομιστής και Αρχιλαμόγιο του «Πρώτου Ψέματος»...

Ακόμη και στην τραγική (για το διεθνές κύρος της χώρας μας) απόφαση της ΔΕΜΑ για ανάκληση της εντολής διοργάνωσης των «Μεσογειακών Αγώνων Βόλος-Λάρισα 2013» από την Ελλάδα, το Παχύδερμο λασπολογεί ασύστολα και χωρίς κανένα στοιχείο ή επιχείρημα, επιδιώκοντας με αγωνία να εμπλέξει τη Ντόρα και τον Ισίδωρο Κούβελο στις ευθύνες για την θλιβερή κατάληξη του εγχειρήματος! Τη στιγμή που η μόνη εμπλοκή τους υπήρξε θετική και ήταν η επιτυχία της ανάληψης της μεγάλης αυτής διοργάνωσης, γεγονός που τους αναγνωρίστηκε από τις τοπικές κοινωνίες, οι οποίες τους τίμησαν γι’ αυτήν τους την προσπάθεια (δείτε εδώ).

Όμως, τον Άθλιο Κομιστή διαψεύδει κυρίως η επίσημη ανακοίνωση και οι εξηγήσεις της Κυβέρνησης διά του αρμοδίου Υφυπουργού Οικονομικών, Φίλιππου Σαχινίδη, που με σαφήνεια εξιστορεί το χρονικό της αποτυχίας. Μιας αποτυχίας, προϊόν της σημερινής οικονομικής κρίσης και της προσπάθειας να μην επαναληφθεί το πασοκικό «φαγοπότι» με τις μίζες και τις υπερτιμολογήσεις που προηγήθηκε των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004...

Για του λόγου το αληθές παραθέτουμε παρακάτω την ανακοίνωση του κ. Σαχινίδη. Δεν ξέρουμε κατά πόσο πειστικές είναι οι δικαιολογίες που προβάλλονται για την μη έγκαιρη αντιμετώπιση του ζητήματος των «υπέρογκων δαπανών», με τέτοιο τρόπο ώστε να μη διασυρθεί η χώρα μας στο παρά πέντε... Σίγουρα πάντως, δεν προκύπτει καμία ευθύνη ή ανάμιξη της Ντόρας Μπακογιάννη ή οιουδήποτε άλλου πέραν της Κυβέρνησης. Ακόμη και η -όχι και τόσο εύστοχη, αφού έχει παρέλθει ενάμισι έτος από την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία- αναφορά στην «προηγούμενη Κυβέρνηση», σίγουρα δεν αφορά την τότε Υπουργό Εξωτερικών, αλλά τα αρμόδια οικονομικά υπουργεία. Και αυτό είναι η αλήθεια.

Η ανακοίνωση του κ. Σαχινίδη:
 «Παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης και την παροχή εγγυήσεων για τη διεξαγωγή αξιοπρεπέστατων Μεσογειακών Αγώνων στο πλαίσιο των δύσκολων συνθηκών, που διανύει η ελληνική οικονομία, η απόφαση της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ), όπως φάνηκε, ήταν προειλημμένη. Η ελληνική κυβέρνηση, σε μία δύσκολη για τη χώρα και τους πολίτες οικονομική συγκυρία, κατέθεσε τις προτάσεις της για τη διεξαγωγή των Μεσογειακών Αγώνων, με τα εξής κριτήρια: 
Πρώτον, τον εξορθολογισμό των υπέρογκων δαπανών, όπως αυτές προβλέπονταν από το σχέδιο της προηγούμενης κυβέρνησης. 
Δεύτερον, τη διεξαγωγή ποιοτικών, αξιοπρεπών και ανταποδοτικών, για τη Θεσσαλία, Αγώνων, που να συνάδουν με τις συνθήκες των καιρών. 
Γνώμονας μας ήταν η διεξαγωγή των Αγώνων, χωρίς ανούσιες υπερβολές. Η ελληνική κυβέρνηση παρείχε όλες τις διαβεβαιώσεις ότι οι Μεσογειακοί Αγώνες μπορούσαν να πραγματοποιηθούν με μειωμένο κόστος, εξασφαλίζοντας, παράλληλα, προβολή, αλλά και οφέλη για τη Θεσσαλία. 
Υπό τις παρούσες δημοσιονομικές συνθήκες, όπου οι πολίτες συνδράμουν, κάνοντας θυσίες, δεν υπήρχε κανένα περιθώριο για σπατάλες και πολυτέλεια. Στόχος μας παραμένει η ισχυροποίηση της ελληνικής οικονομίας προς όφελος όλων των πολιτών. 
Μέλημά μας είναι η διαμόρφωση των συνθηκών, που θα μας επιτρέψουν να εξασφαλίσουμε τη διατηρήσιμη ανάπτυξη, που έχει ανάγκη η Θεσσαλία και ολόκληρη η χώρα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια :