Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Η αθέατη πλευρά του Mr MIG

Τελικά ποιος είναι ο Mr. MIG, ο Ανδρέας Βγενόπουλος που εισέβαλε σα σίφουνας (ή σα πυροτέχνημα;) στην οικονομική ζωή της χώρας και πολλοί λένε ότι ετοιμάζεται να ιδρύσει και κόμμα «σωτηρίας» στα πρότυπα Μπερλουσκόνι;
Τι κρύβεται πίσω από ένα μικρομεσαίο δικηγόρο που μέσα σε 6-7 χρόνια εμφανίζεται με δική του τράπεζα (MARFIN), με δική του αεροπορική εταιρία (ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ), με όμιλο επιχειρήσεων ( MIG), με τεράστιες αγορές ( VIVARTIA, ΡΑΔΙΟ ΚΟΡΑΣΙΔΗΣ κ.α.), με δικό του... νοσοκομείο σε Ελλάδα και Αλβανία (ΥΓΕΙΑ) και άλλα πολλά.
Χιλιάδες μικροί και μεγάλοι μέτοχοι της MIG που αγόρασαν κάποτε την μετοχή με 9,70 Ευρώ και τους έχει μείνει τώρα ένα «χαρτί» αξίας 0,70 Ευρώ αναρωτιούνται ποιος είναι τελικά αυτός ο μεγαλο-επενδυτής που ξεφύτρωσε από το πουθενά και από το τίποτα. Πάνω στην αγωνία τους αυτοί οι άνθρωποι να ανακαλύψουν την αθέατη και αδιευκρίνιστη εικόνα του Mr. MIG , του «οικονομικού φωστήρα» που πήρε τα λεφτά τους και τα έκανε στάχτη με τη μετοχή της MIG των 0,70 Ευρώ σημερινής αξίας, ζήτησαν από την εταιρία συμβουλευτικών υπηρεσιών του κ. Α. Βεντούρη CERBERUS (ήδη την προηγούμενη εβδομάδα, ο κ. Βεντούρης, συνοδευόμενος από το νομικό σύμβουλο της Cerberus, εκλήθη και κατέθεσε όλα τα στοιχεία που κατείχε η Cerberus για τη δραστηριότητα όλων των εταιρειών της MIG, στο νεοσυσταθέν τμήμα οικονομικού εγκλήματος της εισαγγελίας Αθηνών, παρουσία της προϊσταμένης κυρίας Ράικου) να τους παρουσιάσει μέσα από τη συγκέντρωση επίσημων στοιχείων το πραγματικό προφίλ του Ανδρέα Βγενόπουλου .
Και τότε άρχισαν οι οδυνηρές αποκαλύψεις και οι αδιευκρίνιστες διαδρομές των χρημάτων που διαχειρίζεται ο Βγενόπουλος, μέσα από ένα λαβύρινθο εταιριών, με «περίεργες» αγορές και χρηματοδοτήσεις εμπορικών πράξεων, με ουσιαστική συμμετοχή στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου (υπάρχουν αναφορές στο πόρισμα της Βουλής), με χρηματοδοτήσεις για αγορές «μαϊμού» οικοπέδων από στελέχη της Μονής Εμμαούς στη Θεσσαλονίκη ( έχει ήδη επέμβει εισαγγελέας, με χρηματιστηριακές ακροβασίες για τις οποίες η CERBERUS έχει απευθυνθεί στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Στα μέσα του περασμένου Απριλίου μετά από μια τηλεοπτική εμφάνιση του Βγενόπουλου όπου χωρίς αντίλογο άρχισε να κρίνει τους πάντες και τα πάντα, να παίζει τον χρηματιστηριακό προφήτη και να δίνει ... οδηγίες στη Κυβέρνηση, η CERBERUS του απηύθυνε τις εξής απλές ερωτήσεις για να μάθουμε όλοι το προφίλ αυτού του «μάγου» της οικονομίας ή του Έλληνα Σάρος (όπως θέλει να αυτοπροβάλλεται) .
Οι ερωτήσεις ήταν:
1. Τι ποσοστό κατέχει ο κ. Βγενόπουλος στη MIG ;
2. Πότε και πως το απέκτησε;
3. Ποια περιουσιακά στοιχεία είχε πριν την MIG και ποια τώρα.
4. Πως έχουν κινηθεί τη τελευταία τριετία οι Τραπεζικοί του λογαριασμοί;
5. Που οφείλεται η κατάρρευση των µμετόχων της MIG και της MARFIN;
Ο κ. Βγενόπουλος όχι µόνο δε απάντησε στα εύλογα αυτά ερωτήματα των επενδυτών - πελατών του αλλά προχώρησε σε αγωγή κατά της CERBERUS γιατί «χαλάνε το προφίλ του οι ερωτήσεις αυτές»
Η ηλεκτρονική εφημερίδα Newsbomb σεβόμενη την αγωνία των χιλιάδων µικρο -επενδυτών της MIG (οι οποίοι µας έχουν ζητήσει να φωτίσουμε το άγνωστο πρόσωπο του Ανδρέα Βγενόπουλου) και ασκώντας το ύψιστο δημοσιογραφικό καθήκον της ενημέρωσης µέσω αδιάψευστων στοιχείων, έχει ήδη κάνει τη δική της µμεγάλη δημοσιογραφική έρευνα και θα αποκαλύψει µε σειρά δημοσιευμάτων «τις ηµέρες και τα έργα» του Mr.MIG.

πηγή: www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :