Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

«Ο Ολυμπιακός θα παίξει ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο»

Την άποψη ότι καμία άλλη ομάδα στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν διαθέτει το ρόστερ που έχει ο Ολυμπιακός τη φετινή χρονιά και ότι η ομάδα έχει τα εχέγγυα για να παίξει ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο, εξέφρασε σε συνέντευξή του στο katimagiko.gr ο παλαίμαχος άσος του Θρύλου Νίκος Τσιαντάκης. ................

............ Ο Νίκος Τσιαντάκης μίλησε στο katimagiko.gr και αναφέρθηκε στα…πάντα όλα για το φετινό Ολυμπιακό, τονίζοντας ότι η ομάδα βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο μετά τις ποιοτικές προσθήκες που έγιναν το καλοκαίρι και ότι η αγάπη και η όρεξη του μεγαλομετόχου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη για την ομάδα αποτελεί την ιδανικότερη διάδοχη κατάσταση στο τιμόνι του συλλόγου.

-Κύριε Τσιαντάκη, καλημέρα, ο Ολυμπιακός άλλαξε φέτος σελίδα με την είσοδο του Βαγγέλη Μαρινάκη στην ομάδα. Πώς βλέπετε την πρώτη περίοδο του κυρίου Μαρινάκη στο τιμόνι της ομάδας;

-Ο κύριος Μαρινάκης τρέφει μεγάλη αγάπη για τον Ολυμπιακό και αποτελεί άξιος συνεχιστής του κυρίου Κόκκαλη. Αρχικά, ουδείς περίμενε από τον νέο μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού σε μία περίοδο οικονομικής κρίσης για τη χώρα να προβεί σε τέτοιες αλλαγές στο ποδοσφαιρικό τμήμα της ομάδας και να στελεχώσει το ρόστερ με παίκτες τεράστιας ποδοσφαιρικής ποιότητας όπως ο Ριέρα, ο Ιμπαγάσα, ο Μιραλάς και ο Ρόμενταλ. Πιστεύω πως δεν υπάρχει Ολυμπιακός που να μην είναι ικανοποιημένος από τις πρώτες κινήσεις του κυρίου Μαρινάκη στον Ολυμπιακό.

-Πώς βλέπετε τους νέους παίκτες που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού; Έχουν ανεβάσει το επίπεδο της φετινής ομάδας του Ολυμπιακού;

-Αναμφίβολα οι παίκτες που απέκτησε ο Ολυμπιακός από τη μέση και μπροστά έχουν προσδώσει άλλη ποιότητα στην ομάδα. Καμία ομάδα στο ελληνικό πρωτάθλημα δε διαθέτει ρόστερ με παίκτες όπως ο Ιμπαγάσα, ο Ριέρα, ο Πάντελιτς, ο Μιραλάς και ο Ρόμενταλ. Όλοι τους είναι παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά και μπορούν ο καθένας ξεχωριστά να οδηγήσουν την ομάδα στη νίκη. Ακόμη και ο Ρόμενταλ, που δεν έχει δείξει ακόμα ούτε το 50% από τις δυνατότητές του, πρόκειται να προσφέρει πολλά στην ομάδα. Μιλάμε για έναν από τους κορυφαίους Δανούς παίκτες την τελευταία δεκαετία, με κορυφαίες παραστάσεις από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

-Πιστεύετε ότι ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε ανοδική πορεία και έχει αφήσει πίσω του την περσινή καταστροφική χρονιά;

-Σίγουρα, η ομάδα βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο και παιχνίδι με παιχνίδι θα γίνεται όλο και καλύτερη. Οι παίκτες όπως είναι λογικό, αφού η ομάδα είναι καινούργια, γνωρίζονται μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο και όταν δεθούν πλήρως μεταξύ τους και αποκτήσουν ομοιογένεια, πιστεύω ότι θα δούμε κάτι πολύ καλό. Θα δούμε ποδόσφαιρο ολοκληρωτικό, ανάλογο με αυτό που επιθυμεί να βλέπει ο κόσμος του Ολυμπιακού.

Η περσινή χρονιά αποτελεί παρελθόν αν και οφείλω να πω ότι οι πολλοί τραυματισμοί των παικτών σίγουρα επηρέασαν την απόδοση της ομάδας καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Ας ελπίσουμε φέτος να είναι όλοι οι παίκτες υγιείς και να μπορούν ευχαριστούν τον κόσμο προσφέροντας ωραίο θέαμα.

-Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός παρουσιάζει κάποια συμπτώματα διακυμάνσεων στην απόδοσή του θεωρείτε ότι οφείλεται, όπως είπατε, στο ότι η ομάδα δεν έχει βρει ακόμη την απαραίτητη ομοιογένεια;

-Ναι, σαφώς, η αγωνιστική αστάθεια του Ολυμπιακού σε ορισμένα παιχνίδια πηγάζει από το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός είναι μια νέα ομάδα, χτίζεται τώρα και είναι λογικό να υπάρχουν μεταπτώσεις στην απόδοση της ομάδας. Βέβαια, ακόμα και έτσι ο Ολυμπιακός μπορούσε να έχει καθαρίσει κάποια ματς και να μην έχει χάσει βαθμό στο φετινό πρωτάθλημα.

Για παράδειγμα, στα δύο παιχνίδια με τον Ηρακλή και τον Παναθηναϊκό που ηττήθηκε, η ομάδα έπαιξε πολύ καλύτερη μπάλα από τους αντιπάλους της, ωστόσο σε κάποια σημεία φάνηκε να χάνει τη συγκέντρωσή της και να κάνει κάποια εύκολα λάθη με αποτέλεσμα να δεχθεί γκολ. Ο κύριος Βαλβέρδε σίγουρα δουλεύει πάνω στις αδυναμίες της ομάδας προκειμένου να εξαφανίσει αυτά τα διαστήματα αδράνειας, με σκοπό να μη χάνονται τσάμπα βαθμοί στα παιχνίδια.

-Τέλος, κύριε Τσιαντάκη, θεωρείτε ότι η ομάδα του Ολυμπιακού χρειάζεται περαιτέρω ενίσχυση στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου προκειμένου να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο;

-Ο Ολυμπιακός είναι πλήρης αυτή τη στιγμή, ωστόσο εχθρός του καλού είναι το… καλύτερο. Βλέπουμε ομάδες όπως η κορυφαία Μπαρτσελόνα να ενισχύονται αδιάκοπα. Ένας παίκτης φεύγει και αμέσως στη θέση του έρχεται κάποιος ακόμα καλύτερος. Τρανό παράδειγμα ο ερχομός του Βίγια μετά την αποχώρηση του Ιμπραΐμοβιτς. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να έχει ως παράδειγμα τους μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους και να κινείται στα χνάρια τους. Άμα αποφασίσει ο τεχνικός της ομάδας πως η ομάδα πρέπει να ενισχυθεί είμαι σίγουρος ότι ο κύριος Μαρινάκης θα ικανοποιήσει τις επιθυμίες του προπονητή, καθώς και τον κόσμο του Ολυμπιακού.

Δεν υπάρχουν σχόλια :