Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Το νέο Κίνημα δεν είναι υπόθεση «οικογενειοκρατίας» αλλά τιμής, αξιών και αξίων!

Ο Κυριάκος Βιρβιδάκης
Και η Ντόρα το αποδεικνύει με την εν γένει πολιτική συμπεριφορά της που ενίοτε δημιουργεί αρνητικές για την ίδια «καραμπόλες», όπως συνέβη για παράδειγμα στα Χανιά! Όλες οι μετρήσεις έδειχναν πως το ποσοστό του Πλακιωτάκη στα Χανιά θα ήταν μονοψήφιο και της Ντόρας πάνω από 25%. Τελικά, το αποτέλεσμα του Νομού Χανίων διαμορφώθηκε ως εξής: Γιαννουλάκης (Ντόρα)-23,39% και Πλακιωτάκης (ΝΝΔ)-11,94%. Δηλαδή, οι δημοσκοπήσεις έπεσαν έξω κατά... 2 περίπου μονάδες. Γιατί; Όχι, φυσικά, λόγω του ανύπαρκτου και αποτυχημένου Μανούσου Βολουδάκη (που ντρέπεται να κυκλοφορήσει στα Χανιά...), αλλά του... πρωτεξαδέλφου της Ντόρας, Κυριάκου Βιρβιδάκη!!!
Ναι, είναι πέρα για πέρα αληθινό, και καταδεικνύει, πως οι Μητσοτάκηδες δεν πάσχουν από τον «ιό» της «οικογενειοκρατίας». Δεν ξεπουλάνε τις αρχές και τις αξίες τους ούτε για χάρη των πιο στενών συγγενικών τους προσώπων!
Τι έγινε ακριβώς; Ο κ. Βιρβιδάκης, επί δύο τετραετίες Δήμαρχος Χανίων (σε μια καθαρά πασοκική πόλη) χάρη στην υποστήριξη του θείου του, Κων/νου Μητσοτάκη, θέλησε να παρατείνει τη θητεία του για άλλη μια τετραετία... Έλα όμως που ένα ακόμη σημαντικό πρόσωπο της Παράταξης στα Χανιά, ο απερχόμενος Νομάρχης, κ. Γρηγόρης Αρχοντάκης, αποφάσισε ότι ήταν καιρός για μια ανανέωση στα πρόσωπα που διοικούν το Δήμο Χανίων τα τελευταία 8 χρόνια. Και κατέβηκε και αυτός με δικό του συνδυασμό. Ήθελε, λοιπόν, ο Κυριάκος (βρε τι έχουν πάθει τελευταία οι... Κυριάκοι!) να βγουν η Ντόρα και ο Μητσοτάκης και να τον στηρίξουν, ως εξάδελφο και ανιψιό αντιστοίχως, κόντρα στον Αρχοντάκη! Φυσικά, η μόνη παρέμβαση που θα μπορούσε και θα εδικαιούτο να κάνει η Ντόρα ήταν να τους συστήσει να τα βρουν μεταξύ τους και να κατεβούν με ενιαίο συνδυασμό. Προφανώς, αυτό δεν κατέστη εφικτό και έτσι η μόνη λύση για τους Μητσοτάκηδες ήταν η αυστηρή ουδετερότητα, μια που και τα δύο πρόσωπα εντάσσονται στη σφαίρα ιδεολογικής και πολιτικής επιρροής τους.
Δυστυχώς, ο Κυριάκος Βιρβιδάκης δεν αποδέχθηκε την ουδετερότητα και αποφάσισε να... εκδικηθεί! Ξαμόλησε λοιπόν τους δικούς του και έκαναν αγώνα υπέρ του... σαμαρικού Πλακιωτάκη!!!
Μικρό το «κακό» που κατάφερε τελικά, απέδειξε όμως κι αυτός προς τον μπάρμπα του (στον οποίο οφείλει τα πάντα!), ότι «ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος»...

Δεν υπάρχουν σχόλια :