Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Μα κοίτα ποιος μιλάει!....!

Ως λαός έχουμε ασθενή μνήμη. Ξεχνάμε εύκολα και αυτό είναι πρόβλημα. Αυτή η αδυναμία μας είναι που επιτρέπει σε ορισμένους όπως ο Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου καλή ώρα να βγαίνουν και να μιλάνε για επιλογές ευθύνης του ίδιου και του ΠΑΣΟΚ, με την παράλληλη εκτόξευση κατηγοριών περί ανευθυνότητας αποκλειστικά στον προκάτοχο του Κώστα Καραμανλή. Ναι καλά διαβάσατε, την Κυριακή το μεσημέρι το κανάλι της αντικειμενικής δημοσιογραφίας Mega μας έδωσε τη χαρά να δούμε σε ζωντανή σύνδεση τον άνθρωπο που προεκλογικά μιλούσε για αυξήσεις μισθών, για πράσινη ανάπτυξη και φούξια πεταλούδες επειδή “Λεφτά υπάρχουν” να ...........

.......... κάνει μαθήματα το τι σημαίνει να έχει κάποιος υπεύθυνη στάση.

Στη πραγματικότητα το να κάνει το ΠΑΣΟΚ μαθήματα υπευθυνότητας στον οποιονδήποτε και να φορτώνει την ευθύνη για την κατάσταση της χώρας σε οποιονδήποτε άλλο ξεπερνάει ακόμα και τα όρια του σουρεαλισμού. Το κόμμα που εξελέγη με το “ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο” και τώρα προσπαθεί να καπηλευθεί την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Το κόμμα που έπαιρνε “κρυφά” δάνεια από την Goldman Sachs και τώρα μιλάει για παραποιήσεις στοιχείων. Το κόμμα που δημιούργησε τον όρο κρατικοδίαιτος και λοβιτούρα. Το κόμμα που επί των ημερών του φτάσαμε να ευχαριστούμε δημοσίως τους Αμερικάνους για την παραχώρηση εδαφών μας. Το κόμμα που επί των ημερών του εξαφανίστηκε η επιχειρηματικότητα και αντικαταστάθηκε με δημοσίους υπαλλήλους κατά κανόνα ημέτερους, έρχεται σήμερα να κάνει υψηλή κριτική για το πως έφτασε η χώρα σε αυτό το χάλι.

Αλλά δεν είναι μόνο το ΠΑΣΟΚ σαν ΠΑΣΟΚ. Είναι και ο ίδιος ο Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου που έχει κάνει επίδειξη ανευθυνότητας πέρα από τον προεκλογικό του αγώνα σε κάθε ευκαιρία και κάθε περίσταση. Τότε που ως υπεύθυνος πολιτικός κατέβαινε στις πορείες ενάντια στο ασφαλιστικό. Προφανώς το θεωρούσε “χαλαρό” για τα γούστα του και απαιτούσε σκληρότερα μέτρα. Βέβαια στους συμμετέχοντες έλεγε πως στήριζε τον αγώνα τους. Όπως και των αγροτών που ζητούσαν λεφτά. Όπως και των Δημοσιών Υπαλλήλων που πάγωσε τους μισθούς τους η κακιά και ανεύθυνη προηγούμενη κυβέρνηση.

Αλλά είπαμε ο Έλληνας έχει ασθενή μνήμη και επιτρέπει στο καθένα να λέει πως είναι μνημείο υπευθυνότητας και να καταγγέλλει το πελατειακό κράτος. Το ίδιο που δημιούργησε το κόμμα του χάρη στον πατέρα του. Το ίδιο κόμμα του οποίου δύο στελέχη έχουν ομολογήσει χρηματισμό, ο ένας μάλιστα για λογαριασμό του κόμματος. Φυσικά για τον Γεώργιο Ανδρέα Παπανδρέου δεν τρέχει κάστανο. Αυτός κάνει τις επιλογές ευθύνης, όπως αυτή να διαδίδουν πως θα εξαγοράσει το χρέος της Ελλάδας η Κίνα ή Ρωσία ή κάτι εξωγήινοι. Όπως εκείνη να διαδίδουν κυβερνητικές πηγές την προσφυγή στο ΔΝΤ και να διαψεύδουν με πάθος τα στελέχη του κινήματος. Και μετά φυσικά όταν προσφύγαμε στο ΔΝΤ να λένε όλοι πως δεν προσφύγαμε στο ΔΝΤ αλλά στο “Μηχανισμό Στήριξης”. Όχι Γιάννης, Γιαννάκης.

Η κατάσταση της χώρας είναι προφανώς δύσκολη. Απαιτούνται δύσκολες λύσεις και αγώνας. Ο Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου όμως δεν μπορεί να μας μιλάει για υπευθυνότητα όταν η πολιτική του διαδρομή είναι γεμάτη ανευθυνότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :