Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Κυκλώνας αυτοκάθαρσης πλήττει τη ΝΔ

Βαρύ το κλίμα στη Ρηγίλλης για στελέχη που «προσέβαλαν το κόμμα» με τη συμπεριφορά και τις πράξεις τους
Σε τροχιά «αυτοκάθαρσης» κινείται η ΝΔ μετά τη φράση του προέδρου της κ. Αντ.Σαμαρά ότι «είναι “κομμένοι” όσοι πλήγωσαν την παράταξη». Πλέον στη Ρηγίλλης ο χρόνος έχει αρχίσει και μετράει αντίστροφα για στελέχη που, όπως λέει ο κ. Σαμαράς, προσέβαλαν τη ΝΔ και το «φιλότιμο» των οπαδών της με τη συμπεριφορά, τις πράξεις και τις ενέργειές τους. Ο ίδιος φέρεται αποφασισμένος να προχωρήσει με όπλο του τις δημοσκοπήσεις, οι οποίες καταγράφουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων της ΝΔ επιθυμεί να γίνει «αυτοκάθαρση», παρά τις όποιες φωνές διαμαρτυρίας των στελεχών που κατηγορεί η «γαλάζια» βάση.
«Φαινόμενα που υπήρχαν παλιά στη ΝΔ δεν θα υπάρχουν πια. Ο καθένας ξέρει αν έχει ...

... ξεφύγει από τις γραμμές, αν πλήγωσε την παράταξη» λέει ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του 8ου Συνεδρίου κ. Δ. Αβραμόπουλος και διευκρινίζει: «Οταν κρίνει ο πρόεδρος, θα πει ονόματα».
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» η επιχείρηση «αυτοκάθαρσης» ενδέχεται να συμπεριλάβει όχι μόνο όσους πρωταγωνίστησαν σε «γαλάζια» σκάνδαλα, αλλά και αυτούς που είναι, όπως λέγεται, «δακτυλοδεικτούμενοι» από τους «γαλάζιους» ψηφοφόρους. Μάλιστα ηγετικά στελέχη του κόμματος αναφέρουν ότι ο κ. Σαμαράς δεν στέκεται μόνο στα στελέχη που τέθηκαν εκτός των λιστών της ΝΔ τον περασμένο Οκτώβριο, αλλά και σε όσους αδιαφορούν για την οργή της βάσης και δεν παραιτούνται.
Αρκετά από τα στελέχη που έχουν βρεθεί στη δίνη του κυκλώνα, για διαφορετικούς λόγους, αγνοούν το αίτημα της βάσης για «αυτοκάθαρση» και δεν πτοούνται από τις αναφορές του κ. Σαμαρά, ενώ όλοι σχεδόν επιμένουν ότι η σχετική συζήτηση δεν αφορά τους ίδιους αλλά κάποιους άλλους.
Ο κ. Αρ. Παυλίδης επιμένει ότι δεν πρόκειται να φύγει από το κόμμα, λέει ότι δεν φοβάται τίποτε και με δόση ειρωνείας, όπως αναφέρουν κομματικά στελέχη, υπερασπίζεται την «αυτοκάθαρση». Ο κ. Γ. Βουλγαράκης τονίζει σε συνομιλητές του ότι δεν τον αφορά η υπόθεση, ενώ ο κ. Π. Δούκας ρίχνει το γάντι στη Ρηγίλλης, λέγοντας (Ρ/Σ ΝΕΤ) ότι πρέπει να του πουν και ένα «εύγε» για τη «δουλειά που έκανε» ως υφυπουργός Εξωτερικών και Οικονομικών και ζητεί να γίνει εσωτερική συζήτηση για 30 υποθέσεις. Ο κ. Μιχ. Λιάπης έλεγε σε πολιτικούς φίλους του ότι η όλη συζήτηση δεν τον αφορά και τονίζει ότι ο ίδιος αυτοβούλως παραιτήθηκε από την πολιτική, λόγω διαφωνιών που είχε, προσθέτοντας ότι ιδιωτεύει. Ο κ. Σ.Τσιτουρίδης αποφεύγει τις δηλώσεις, αλλά συνεργάτες του σημείωναν ότι συναντήθηκε δύο φορές με τον κ. Σαμαρά και θα τον κρίνει ο λαός του Κιλκίς.
/ / ΑΡΗΣ ΡΑΒΑΝΟΣ / / ΤΟ ΒΗΜΑ / /

Δεν υπάρχουν σχόλια :