Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Οργισμένη αντίδραση Ρουσόπουλου στην προσπάθεια εμπλοκής του στο σκάνδαλο Siemens

Κουρελόχαρτο τα "ημερολόγια" του Χριστοφοράκου.
«ΤΑ ΝΕΑ» σήμερα ενέπλεξαν και τον Θ. Ρουσόπουλο στο «σκάνδαλο Siemens». Mε πρόχειρες και συνοπτικές δημοσιογραφικές διαδικασίες.
Σε κάποιο σημείο των περίφημων ημερολογίων του Χριστοφοράκου αναφέρεται το όνομα κάποιου Ρουσόπουλου και οι εγκέφαλοι της εφημερίδας σκέφτηκαν ότι καλά είναι να φορτώσουν και ολίγη από σκάνδαλο Siemens στο Ρουσόπουλο. Τόσα και τόσα σκάνδαλα του έχουμε φορτώσει, λίγη Siemens δεν θα τον πειράξει! Τελικά η αναφορά στα ημερολόγια κατέληξε σε Βατερλό για τα μέσα ενημέρωσης. Συγκεκριμένες εφημερίδες τα χρησιμοποιούν για να φορτώσουν το σκάνδαλο σε κάποιους που δεν συμβαδίζουν με τα σχέδια των εργολαβικών κέντρων ενημέρωσης και να «ξεπλύνουν» κάποιους άλλους που παίζουν καλά το παιχνίδι της διαπλοκής. Ουσιαστικά η σκανδαλολογία πάντα τον ρόλο πολιτικού ξεκαθαρίσματος έπαιζε. Άφηνε ανέπαφους κάποιους και ενέπλεκε όσους τελείωσε ο ρόλος τους στην ιστορία της διαπλοκής. Σε όλες τις μαφιόζικες ιστορίες, κάποιοι πρέπει, πάντα να μένουν «untouchable». Στο απυρόβλητο. Οι υπόλοιποι καίγονται στην πυρά των στημένων πρωτοσέλιδων και σκηνοθετημένων δελτίων «ειδήσων». Που να κάθονται να ψάχνουν να βρίσκουν νέα πρόσωπα; Σε περιόδους κρίσης χρησιμοποιούμε πρόσωπα εγγυημένα για την υπακοή και τη δράση τους. Όσοι κρατάνε το στόμα τους κλειστό, πάντα αμείβονται!
Τελικά η υπόθεση εμπλοκής του Ρουσόπουλου στο σκάνδαλο Siemens απέτυχε μια και επρόκειτο για ....

.... συνωνυμία. Η εφημερίδα έπεσε θύμα της πρόχειρης επεξεργασίας ενός κουρελιασμένου ημερολογίου. Ακολουθεί η οργισμένη αντίδραση Ρουσόπουλου:
«Δεν ανέμενα ποτέ την εμπλοκή του ονόματός μου στην υπόθεση της SIEMENS. Και αυτό διότι ουδέποτε είχα οποιαδήποτε σχέση με την εταιρία αυτή, τον κ. Χριστοφοράκο, ή οποιοδήποτε άλλο στέλεχός της. Σήμερα η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» με παρουσιάζει ως συνομιλητή του κ. Χριστοφοράκου δημοσιεύοντας αποσπάσματα του ημερολογίου του στα οποία εμφανίζονται επαφές με κάποιον Ρουσόπουλο. “ΤΑ ΝΕΑ” ισχυρίζονται πως είμαι εγώ. Δημοσιεύουν μάλιστα και φωτογραφία μου. Χρειάστηκαν μόνο δέκα λεπτά για να πληροφορηθώ ότι υπάρχει υπάλληλος της SIEMENS με το όνομα Ρουσόπουλος ο οποίος είναι και ο αναφερόμενος στο περίφημο ημερολόγιο. Η πρωτοφανής γκάφα της εφημερίδας που με πολιτική ανηθικότητα χειρίστηκε το θέμα με οδηγεί στην απόφαση να προσφύγω στην Δικαιοσύνη για να υπερασπιστώ το όνομα και την υπόληψή μου.
Ορισμένοι εξακολουθούν τον τελευταίο καιρό, χωρίς ίχνος ντροπής να επιχειρούν να με εμπλέξουν σε οτιδήποτε δεν πάει καλά σε αυτό τον τόπο. Μέρα με τη μέρα θα αποδεικνύεται η αλήθεια για όλα όσα έχουν ακουστεί για μένα.»
Η εφημερίδα αναγκάστηκε να μεταβάλλει το περιεχόμενο του άρθρου στην διαδικτυακή της έκδοση. Τα γραπτά όμως μένουν. Που να μαζευτεί η γκάφα από τα περίπτερα;

Δεν υπάρχουν σχόλια :