Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Θύμα της χριστοφοράκειου «ημερολογειάδας» και «ΤΑ ΝΕΑ»

Συνέχεια από προηγούμενη ανάρτηση
Από την αρχή επισημάναμε τους κινδύνους που διατρέχει η αξιοπιστία των μέσων ενημέρωσης με την περίφημη «ημερολογειάδα». Ο ανταγωνισμός μεταξύ των μέσων οδηγεί συνήθως σε καταχρήσεις και υπερβολές. Είναι αδικαιολόγητο η ενημέρωση στην χώρα μας να υποβαθμίζεται σε «μπουγατσιάδα». Εξάλλου σε κανένα δικαστήριο δεν στέκει η παράθεση στοιχείων από ένα ημερολόγιο γραφείου. Έτσι όπως αναφέρεται θυμίζει τις ατζέντες των τραβεστί που "θα κάψουν την αφρόκρεμα της Αθήνας". Ακόμα και σοβαρές εφημερίδες μετατρέπονται σε κουτσομπολίστικα έντυπα. Η παραπληροφόρηση και το χαμηλό επίπεδο στη χρήση δήθεν στοιχείων, που καίνε μη αρεστούς πολιτικούς, γυρίζει μπούμερανγκ στους εμπνευστές, της εκστρατείας λάσπης, που ξεκίνησε από την ενημερωμένη για όλα(;) Μπουγάτσου και την «Ελευθεροτυπία» που «στηρίζει την αλλαγή και ελέγχει την αντιπολίτευση».
Εντύπωση προκαλεί ότι τα περίφημα ημερολόγια, έτσι όπως παρουσιάζονται στα "ΝΕΑ" περιέχουν αποκλειστικά, ονόματα προερχόμενα από τη Νέα Δημοκρατία, σε μια προσπάθεια να μετατραπεί το χρώμα του σκανδάλου Siemens, από πράσινο σε γαλάζιο. Η όλη μεθόδευση θυμίζει κατασκευή, χειραγώγηση, σκοτεινή διαπλοκή και οργανωμένη προσπάθεια «ξεπλύματος ειδήσεων». Φυσικά το ξέπλυμα αφορά την πλήρη αποκατάσταση της λερωμένης τιμής των πασοκικών ταμείων.
Αφού την έχετε πατήσει μια, την έχετε πατήσει δυό, γιατί επιμένετε μάτια μου; Η επίθεση λάσπης που έχετε ξεκινήσει έχει ξεσκεπαστεί από την πρώτη στιγμή. Τελικά μόνο με μηνύσεις και αγωγές καταλαβαίνετε;

Δεν υπάρχουν σχόλια :