Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Ζωάκια με υψηλό δείκτη νοημοσύνης

Οι επιστήμονες είναι πλέον βέβαιοι. Μετά από χρόνια ερευνών πιστεύουν ακράδαντα ότι και τα ζώα έχουν δείκτη νοημοσύνης.

Οι επιστήμονες θεωρούν πλέον ότι αν και ο άνθρωπος είναι σίγουρα ένα έξυπνο ον δεν είναι το μοναδικό που σκέφτεται και ότι απλά βρίσκεται στην κορυφή μιας πυραμίδας ευφυΐας στα διάφορα επίπεδα της οποίας βρίσκονται κι άλλα… ζώα.

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι οι σκύλοι μπορούν να καταλάβουν έως και 250 λέξεις και χειρονομίες, να μετρήσουν και να κάνουν απλούς μαθηματικούς υπολογισμούς.

Όσο για τους ελέφαντες, η έκφραση «Έχεις μνήμη ελέφαντα», όντως στέκει ενώ τα συμπαθή ....
... παχύδερμα μπορούν να αναγνωρίσουν τον εαυτό τους στο καθρέφτη
.

Άλλα ζωάκια με ιδιαίτερα υψηλό δείκτη συναισθηματικής ευφυΐας είναι και οι αγελάδες! Μπορεί να μην τους φαίνεται, αλλά οι αγελαδίτσες αναπτύσσουν πολύ καλές φιλίες με άλλες αγελάδες του κοπαδιού, αλλά και μεγάλες έχθρες και μάλιστα όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες το κρατάνε και μανιάτικο και δεν βγάζουν ούτε… μουυυυυ σε όποια αγελάδα τις πειράξει.

Οι παπαγάλοι επίσης ως γνωστό μπορούν να μιμηθούν και να καταλάβουν τη γλώσσα των ανθρώπων, αλλά και να ξεχωρίσουν σχήματα και χρώματα, ενώ από τα πιο έξυπνα ζωάκια θεωρούνται τα δελφίνια, που καθένα έχει ξεχωριστή προσωπικότητα, έχουν πολύ καλή αντίληψη και σκέφτονται πάντοτε τις επόμενες κινήσεις τους.

Κι αν δεν το πιστεύετε, τα πρόβατα μπορούν να αναγνωρίσουν τουλάχιστον 50 άλλα, ενώ η εγκεφαλική τους δραστηριότητα πλησιάζει πολύ εκείνη των ανθρώπων.

Οι… πρόγονοι των ανθρώπων, οι πίθηκοι μπορούν άνετα να επικοινωνήσουν με τους απογόνους τους, χρησιμοποιώντας ακόμα και πληκτρολόγια υπολογιστών.

Όσο για τα κοράκια, δεν είναι τυχαίο που ο Αίσωπος στο γνωστό μύθο με την αλεπού πρόβαλε την πονηριά και της εξυπνάδα του κόρακα. Σύγχρονα πειράματα έρχονται τώρα να τον επιβεβαιώσουν, αφού στο τμήμα Συμπεριφορικής και Οικολογίας του πανεπιστημίου της Οξφόρδης κοράκια μπόρεσαν να χρησιμοποιήσουν περίπλοκα εργαλεία και να πιάσουν ένα κομμάτι τροφής που δεν ήταν προσβάσιμο.

Οι παρακάτω φωτογραφίες αποδεικνύουν τα προλεγόμενα...

 
ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com
clopyandpaste.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια :