Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Εξεταστική επιτροπή για το οικονομικό ναυάγιο;


Εξεταστική επιτροπή για το οικονομικό ναυάγιο;
Bεβαίως πρέπει οπωσδήποτε να γίνει να διερευνηθεί πλήρως το θέμα. Για τα πλαστά στοιχεία στην Ε.Ε. απο οποιονδήποτε και άν δόθηκαν (δέν ξεχωρίζω τους ενόχους απο τις 3 τελευταίες κυβερνήσεις Γ.Παπανδρέου - Καραμανλή - Σημίτη) και οι ένοχοι να κάτσουν στο σκαμνί του Ειδικού δικαστηρίου να υποστούν τις συνέπειες του νόμου με μιά παραδειγματική τιμωρία.
Πρώτος ανακίνησε το θέμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ.Πεταλωτής στις 4 Φεβρουαρίου, στην συνέχεια πλήθος βουλευτών απο όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ανακίνησαν την πρόταση όπως ο Μ. Βορίδης από το ΛΑΟΣ και ο Π. Λαφαζάνης από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης ζήτησε τα πρακτικά της συζήτησης στην κοινοβουλευτική επιτροπή να τεθούν στη διάθεση του εισαγγελέα και αν διαπιστωθεί εμπλοκή υπουργών να έρθει το θέμα στη Βουλή. Χθές πήρε τον λόγο και ο σημερινός Υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου να ζητήσει και αυτός με την σειρά του την σύσταση της εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία.
Συμφωνώ απόλυτα μαζί τους ο ένοχος είτε διετέλεσε υπουργός ακόμα και πρωθυπουργός να κάτσει στο σκαμνί του κατηγορούμενου όπως ο απλός ...
.... πολίτης απο όποιο κόμμα και άν προέρχεται. Πρώτος ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έδωσε το 1990 το καλό παράδειγμα στήνοντας στο σκαμνί τον παμπερούχο Ανδρέα Παπανδρέου διδάσκοντας οτι ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται χωρίς μέτρα και σταθμά το ίδιο απο τον πρωθυπουργό μέχρι τον τελευταίο ανύπαρκτο πολίτη. Μετά την πτώση του Μητσοτάκη το 1993 ξεκίνησε ένας φαύλος κύκλος αλληλοσυνεχόμενων πολιτικών αμνηστειών, ο καθένας συγχωρούσε τα εγκλήματα του προηγούμενου με αποτέλεσμα να φτάσουμε στην σημερινή κατάσταση.
Να γίνει λοιπόν και να διερευνηθούν τα πάντα σε βάθος τουλάχιστον μιάς δεκαετίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :