Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Μάκης:Δημόσια ακρόαση υποκλοπής

Όποιος αναρωτιέται γιατί φτάσαμε ως εδώ, με την χρεωκοπία της δημόσιας ζωής και του πολιτικού λόγου δεν είχε παρά να παρακολουθήσει χθές το βράδυ (κατ εξαίρεση το έκανα) την εκπομπή «Ζούγκλα» του κ. Μάκη Τριανταφυλλόπουλου. Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, που μιλάει αρκετά συχνά με τους δικηγόρους του, είχε πλήρη συναίσθηση χθές το βράδυ οτι διέπραττε ένα αυτόφωρο αδίκημα ποδοπατώντας το δικαίωμα του κ. Μιχάλη Χριστοφοράκου να μιλάει ελεύθερα με τους δικηγόρους του. Το άρθρο 19 του συντάγματος μας επιβάλλει «το απόλυτο απαραβίαστο των επιστολών και της ελεύθερης ανταπόκρισης και επικοινωνίας με οποιονδήποτε» και πολύ περισσότερο με τους συνηγόρους ενός κατηγορουμένου. Αυτό το απόλυτο απαραβίαστο κάμπτεται σε δύο περιπτώσεις: για λόγους εθνικής ασφαλείας και για τη διακρίβωση ή πρόληψη φόνου.

Ο κ. Μ.Τριανταφυλλόπουλος γνώριζε απολύτως ότι ....

..... χθές παραβίαζε το νόμο που ισχύει για τον καθένα από μας και αποφάσισε παρ όλα αυτά να τον παραβιάσει. Αυτό δεν είναι ασυνήθιστο. Θα το έκανε για το καλό μας σταθμίζοντας τα συμφέροντα του λαού και του τόπου, όπως είπε. Προφανώς για τον ίδιο λόγο, οι βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου κύριοι Πλεύρης και Αηδόνης και ο πρώην βουλευτής κ. Μανώλης συνήργησαν στην δημόσια, κατάφωρη και προμελετημένη παραβίαση ενός βασικού κανόνα που διέπει κάθε πολιτισμένη κοινωνία. Η γερμανική εισαγγελία όχι μόνο είχε αρνηθεί να ακούσει το υποκλαπέν υλικό αλλά απήγγειλε κατηγορίες εναντίον εκείνων που το κατέγραψαν. «Είναι προϊόν εγκλήματος» είπε πολύ απλά.

Αυτό γράφτηκε στην εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung την οποία επικαλέστηκε χθες ο παρουσιαστής της «Ζούγκλας» αλλά αφαιρέθηκε απο την μετάφραση του δημοσιεύματος που παρουσιάστηκε στη χθεσινή εκπομπή. Αφαιρέθηκε για να επικαλεστεί στη συνέχεια ότι δεν γνώριζε ότι το προϊόν αυτό αποτελεί αιτία διώξεων στη Γερμανία. Αλλά τις αποδείξεις οτι όλοι γνώριζαν και παρ όλα αυτά συνέπρατταν στην ποδοπάτηση του Συντάγματος, τις έδωσε για μία ακόμα φορά λιγο πριν το τέλος ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ.Πλεύρης. «Το υλικό σας δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως παράνομα αποκτηθέν αποδεικτικό υλικό» είπε για όσους είχαν την παραμικρή αμφιβολία.

Φυσικά η εισαγγελλία Αθηνών που είχε προφυλακίσει την κα Τσέκου πρίν ψηφιστεί ο νέος σκληρότατος νόμος που τιμωρεί τη χρήση με 10ετή κάθειρξη κοιμόταν ύπνο βαθύ εκείνη την ώρα. Σιγά μην τα βάλει με τους βουλευτές και τον τηλε-παρουσιαστή. Θα εφαρμόσει το νόμο σε κανέναν άσημο, ανίσχυρο και φτωχό. Αυτό σε καιρούς κρίσης μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά επικίνδυνο. Για μας όλους αλλά και για τους ίδιους τους δικαστές.

/ http://www.protagon.gr /

Δεν υπάρχουν σχόλια :