Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα, ημέρα 99η


Χωρίς σάλιο
Ο Τρικούπης είχε χρησιμοποιήσει μία δήλωση με την οποία μπορούσες να πορευτείς ιστορικά: «Δυστυχώς επτωχεύσαμε.» Καλή δήλωση. Με το κύρος της και το ειδικό της βάρος. Μπορεί η ιστορία άνετα να την πάρει και να τη μεταφέρει ανά της δεκαετίες. Ετσι, λοιπόν, η δήλωση του Λοβέρδου «δεν υπάρχει σάλιο» αποδίδει όχι μόνο την οικονομική, αλλά και την αισθητική κατάπτωση των καιρών μας. Βέβαια η κυβέρνηση έσπευσε να «μαζέψει» τη δήλωση και να διευκρινίσει ότι ο ΟΑΕΔ έχει χρήματα και θα πληρώσει τα επιδόματα. Αλλά της βγήκε η γλώσσα, ωστόσο δεν έπεσε ούτε σταγόνα σάλιο αφού σάλιο δεν υπάρχει. Ο Λοβέρδος, όμως, συνηθίζει αυτές τις δηλώσεις, κάτι δραματικές είχε κάνει και στην εκκίνηση της θητείας του. Ε και όσο συζητάς το ασφαλιστικό κάτι δραματικό στους τόνους σου βοηθάει, κάπως τη συζήτηση.

Βέβαια οι δηλώσεις του Λοβέρδου δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτό που έγραψαν οι Financial Times. «Η Αθήνα θα πρέπει να φύγει από την ευρωζώνη το συντομότερο», επισημαίνει σε άρθρο του στους Financial Times το στέλεχος του American Enterprise Institute, Ντέσμοντ Λάχμαν, ο οποίος εκτιμά ότι η Ελλάδα βαδιζει ..... στο δρόμο της Αργεντινής. Ole!!!

Μόνο που και αυτό δεν τίποτα μπροστά στην έκθεση της Eurostat που κατατάσσει στην κατηγορία της κοινής λαμογιάς την έκδοση στατιστικών στοιχείων από την Ελλάδα. Μάλιστα η Κομισιόν δεν αποκλείει και νομικά μέτρα εις βάρος της Ελλάδας για παραπλάνηση των αρμόδιων υπηρεσιών. Μετά από όλα αυτά φαντάζει αστεία η δήλωση που έκανε ο πρόεδρος της Ενωσης, ο Βέλγος ποιητής Ρομπέ, που ήρθε και συνέφαγε με τον Γιώργο. Δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι σε σωστό δρόμο εξυγίανσης. Και την ίδια στιγμή κάποιοι στις Βρυξέλλες θα ανησυχούσαν μην τυχόν και τον κρατήσουμε όμηρο για να εισπράξουμε τα λύτρα. Πλέον μας έχουν ικανούς. Δεν υπάρχει σάλιο. Στέγνωσε το στόμα μας.

του Κώστα Γιαννακίδη
Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα, ημέρα 99η

Δεν υπάρχουν σχόλια :