Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

Προσοχή, όταν κάνετε παράνομο downloading.


Ενδέχεται να ξεκινήσει και στην Ευρώπη η αποσύνδεση σε πρώτη φάση και στη συνέχεια νομική εκδίωξη. Κάτι που γίνεται πολλά χρόνια στην Αμερική.
Προς το παρόν ο ευρωπαϊκός νόμος είναι διφορούμενος και γεμάτος ασάφειες. Την ώρα που η Βρετανία ετοιμάζεται, μετά την Γαλλία, να τιμωρεί όσους κατεβάζουν παράνομα αρχεία από το διαδίκτυο με διακοπή της σύνδεσής τους, επετεύχθη μια συμφωνία σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να θέσει όρους στην επιβολή αυτής της ποινής.
Μετά από διαμάχη μηνών το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και οι κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν να επιτρέπουν την διακοπή των συνδέσεων, αλλά μόνο υπό ορισμένες συνθήκες. Θα χρειάζεται «μια προαπαιτούμενη διαδικασία δίκαιη και αμερόληπτη» που θα διασφαλίζει «τον σεβασμό της αθωότητας μέχρις αποδείξεως του εναντίον» και «το δικαίωμα να εισακουστεί» προκειμένου να μπορέσει κανείς να υπερασπιστεί τον εαυτό του, τονίζεται στην συμφωνία.
Μια διατύπωση την οποία ακόμα και ο ευρωβουλευτής Κρίστιαν Ενγκστρομ του σουηδικού Pirat Partiet θεωρεί «ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση, πιο μεγάλο από όσο θα μπορούσα να ελπίζω» .

Δεν υπάρχουν σχόλια :