Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Προτείνουν μείωση αδικημάτων για τον πλοίαρχο του "Σαμίνα"


Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου πρότεινε στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου να αφαιρεθεί μία κατηγορία αδικημάτων εις βάρος του πλοιάρχου του «Εξπρές Σάμινα», Β. Γιαννακή και κατά συνέπεια να μειωθεί και η ποινή του.Η πρόταση του αντιεισαγγελέα αφορά την κατηγορία για τα εγκλήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και των σωματικών βλαβών από αμέλεια.Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε.
Σας υπενθυμίζουμε ότι στις 26 Σεπτεμβρίου 2000 το «Εξπρές Σάμινα» προσάραξε στην βραχονησίδα Πόρτες της Πάρου και στην συνέχεια βυθίστηκε, με συνέπεια να χαθούν 80 ζωές.
Για το τραγικό αυτό συμβάν από το Πενταμελές Εφετείο Πειραιά έχουν καταδικαστεί ο πλοίαρχος Β. Γιαννακής. 12 χρόνια, ο υποπλοίαρχος Αν. Ψυχογιός 12 χρόνια και δέκα μήνες, ο πρώτος μηχανικός Γ. Σκιαδαρέσης 7,5 χρόνια, ο ύπαρχος Γ. Τριαντάφυλλος σε φυλάκιση πέντε ετών (εξαγοράσιμη) και οι υπεύθυνοι της εταιρείας (MINOAN FLYING DOLPHINS) Κ. Κληρονόμος και Ν. Βικάτος σε φυλάκιση 2,5 ετών ο καθένας (εξαγοράσιμα).

Ο αντεισαγγελέας είπε ότι πρέπει να αφαιρεθεί από τον Γιαννακή η κατηγορία για τα εγκλήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και των σωματικών βλαβών από αμέλεια, καθώς δεν μπορούν να συνυπάρχουν τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και της διατάραξης τη ασφάλειας της υδάτινης συγκοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :