Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

Η γρίπη σκοτώνει! Η κυβέρνηση προκαλεί σύγχυση με το εμβόλιο.


Βρε Γιώργο η γρίππη δεν περιμένει τις δικές σου 100 ημέρες!


Δυστυχώς η 19χρονη κοπέλα, που βρέθηκε θετική στον Η1Ν1, κατέληξε σήμερα το πρωί στο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης ενώ σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας εξακολουθούν να νοσηλεύονται τέσσερις άνθρωποι σε κρίσιμη κατάσταση.

Σήμερα πάντως ξεκινά το πρόγραμμα εμβολιασμού των ευπαθών ομάδων και του προσωπικού των νοσοκομείων. Το ξακατίνιασμα και οι καβγάδες των επιστημόνων στα παράθυρα σχετικά με το εμβόλιο (εάν υπάρχει καταρχάς γρίπη, αν το εμβόλιο είναι ασφαλές ή πειραματικό ή έχει αποδεδειγμένα αποτελέσματα) προκαλούν μεγαλύτερη σύγχυση και η κυβέρνηση με την σιωπή της έχει προβληματίσει την κοινωνία. Κανένας δεν είναι σίγουρος αν πρέπει να γίνει το εμβόλιο και αν έχει παρενέργειες.

Ένα άλλο πρόβλημα που υπάρχει είναι η αδυναμία του Υπουργείου Υγείας να εντοπίσει το ακριβές ποσοστό του λαού που έχει ήδη ασθενήσει στην ήπια μορφή ώστε να αποσαφηνιστεί εάν η χώρα έχει περάσει σε φάση πανδημίας!

Η νεαρή κοπέλα που έχασε σήμερα τη ζωή της μεταφέρθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο νοσοκομείο, με συμπτώματα πνευμονίας. Διασωληνώθηκε αμέσως, αλλά παρά τις προσπάθειες των γιατρών να την κρατήσουν στη ζωή, κατέληξε σήμερα το πρωί το απόγευμα αναμένεται να ανακοινωθούν τα συμπεράσματα της νεκροψίας και τα οριστικά αίτια θανάτου της κοπέλας.

Το ανησυχητικό στην περίπτωση της κοπέλας είναι ότι δεν έπασχε από κάποια άλλη ασθένεια ώστε να επιβαρύνεται ο οργανισμός της.

Δεν υπάρχουν σχόλια :