Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

"Κάθε συζήτηση για μείωση προσωπικού και μάλιστα 130.000 ή για εφεδρεία είναι αυθαίρετη και αβάσιμη"

Αυθαίρετη και αβάσιμη χαρακτήρισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Αντώνης Μανιτάκης, οποιαδήποτε συζήτηση γίνεται για απολύσεις ή ...


 εφεδρεία στο δημόσιο τομέα.
Αναπτύσσοντας τις προτεραιότητες στον τομέα του υπουργείου του κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στη βουλή, ο κ Μανιτάκης διαβεβαίωσε ότι η ολοκλήρωση του έργου της αξιολόγησης τόσο των υπηρεσιών όσο και του προσωπικού θα γίνει με απόλυτα ασφαλή κριτήρια και θα ξεκαθαριστεί ποιες υπηρεσίες είναι πράγματι περιττές.

Παράλληλα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης προσδιόρισε ως χρονικό ορίζοντα την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των υπηρεσιών μέχρι τέλος του 2012 και τονίζοντας παράλληλα ότι μόνο τότε θα αρχίσει η αξιολόγηση του προσωπικού η οποία αναμένεται μέσα στο 2013.

«Μετά το πέρας της αξιολόγησης των δημόσιων υπηρεσιών, θα αρχίσει η αξιολόγηση του προσωπικού και θα βασιστεί σε αντικειμενικά, αξιοκρατικά κριτήρια. Κάθε άλλη συζήτηση που γίνεται ή ακούγεται για μείωση προσωπικού και μάλιστα 130.000 ή για εφεδρεία είναι αυθαίρετη και αβάσιμη. Δεν εντάσσεται στο πρόγραμμα μας. Δεν είναι στις προθέσεις του υπουργείου», δήλωσε κατηγορηματικά ο κ. Μανιτάκης.

Κλείνοντας, ο υπουργός επεσήμανε ότι για να πετύχει η διοικητική μεταρρύθμιση πρέπει και οι δημόσιοι υπάλληλοι να ενστερνιστούν την ανάγκη αλλαγής νοοτροπίας για να ενισχυθεί η πρωτοβουλία τους.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια :