Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Δεν υπάρχει Χάρρυ Πότερ…

Το υπενθύμισε ο Χ. Πρωτόπαπας
«Ακούμε πολλά. Αν υπάρχει Χάρρυ Πότερ που μπορεί να φέρει τη μαγική λύση τι να πω; Αν ο πολίτης θέλει να πριμοδοτήσει αυτή τη λογική ας αναλάβει την ...


ευθύνη της απόφασής του» δήλωσε ο Χρ. Πρωτόπαπας στο Real FM. Οσο για τα κυβερνητικά σενάρια της Αριστεράς με δεδηλωμένο από το κοινοβουλευτικό σώμα είπε: «Είναι ωραίο να παριστάνεις τον κεραμιδόγατο αλλά όταν έρχεται η ώρα η κρίσιμη, που αφορά την κατεύθυνση που θα πάρει η χώρα, εκεί δεν τα πράγματα επανατοποθετούνται ιδεολογικά και πρέπει να πάρεις αποφάσεις».

Εχει υιοθετήσει αντιμνημονιακή απόχρωση το ΠΑΣΟΚ πλησιάζοντας στην ημέρα των εκλογών;

«Δεν κατάλαβα. Δεν πρέπει κάποια στιγμή να βγούμε από το μνημόνιο; Ας μιλήσουμε τέλος πάντων με ιδεολογικούς όρους. Αναγκαστήκαμε να κάνουμε μια πολιτική που δεν είναι του ΠΑΣΟΚ, δεν είναι της κεντροαριστεράς. Μας την επέβαλε αφενός η κεντροδεξιά ηγεσία της Ευρώπης και αφ΄ ετέρου αυτό που παραλάβαμε από την κυβέρνηση της ΝΔ.

»Προσπαθήσαμε να επιλέξουμε αυτή με τις κατά το δυνατόν μικρότερες κοινωνικές απώλειες, λύση. Αλλά αυτό που σήμερα δίνει μια προοπτική είναι το ευρωπαϊκό σοσιαλιστικό κόμμα στην Γαλλία, την Γερμανία. Τι θέλει το ΠΑΣΟΚ; Να καταφέρει η Ελλάδα να ανακάμψει και κάποτε να διαπραγματευτεί ισότιμα με τον ευρωπαϊκό εταίρο. Αυτό οραματιζόμαστε».

Αλλά η ενδεχόμενη συγκυβέρνηση με την ΝΔ;

«Δεν μας ενδιαφέρει να τα βρούμε ούτε με τον Σαμαρά, ούτε με την Μπακογιάννη ούτε δεν ξέρω εγώ ποιους. Ποτέ μη γίνει τέτοια συνεργασία με αυτούς τους όρους συζήτησης. Αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να απαντάμε στο τι κυβέρνηση πρέπει να προκύψει αύριο».

Κι αν η ΝΔ βγει πρώτο κόμμα;

«Το ΠΑΣΟΚ αγωνίζεται για την νίκη. Αν φέρει την πρωτιά στην ΝΔο ας δείξει τι θέλει. Δεν υπάρχει μόνο το θέμα της κυβερνησιμότητας. Και τέλος πάντων ας πουν Κουβέλης και Τσίπρας, που ζητούν- υποτίθεται- παραμονή στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη, τι θέλουν επιτέλους;

»Γνωρίζουν καλά ότι δεν υπάρχουν χρήματα για μισθούς και συντάξεις. Ότι αν δεν προχωρήσουμε γρήγορα στην ανάπτυξη χάνουμε ότι κερδίσαμε. Εγώ θα τους τα μάθω αυτά; Δεν θα πάρουν τις ευθύνες τους κάποια στιγμή;

»Εγώ λέω το εξής: Το ΠΑΣΟΚ δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια να μιλήσουμε με ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ, να καταλάβουμε τι σκέφτονται. Είναι ωραίο να είσαι στα κεραμίδια. Είναι ωραίο να παριστάνεις τον κεραμιδόγατο αλλά όταν έρχεται η ώρα η κρίσιμη, που αφορά την κατεύθυνση που θα πάρει η χώρα, εκεί τα πράγματα επανατοποθετούνται ιδεολογικά και πρέπει να πάρεις αποφάσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια :