Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Τάσος Γιαννίτσης: "Επί δύο χρόνια στην Ελλάδα πηγαίνουμε με παθητικότητα, μοιρολατρία"

«Επί δύο χρόνια στην Ελλάδα πηγαίνουμε με παθητικότητα, μοιρολατρία και επικρίνουμε τα πάντα χωρίς να έχουμε σχέδιο για την ανταγωνιστικότητα, την απασχόληση, την ανεργία και τις ...


επενδύσεις», δήλωσε στην εκπομπή «Νέοι Φάκελοι» ο υπουργός Εσωτερικών, Τάσος Γιαννίτσης.

«Δύο χρόνια κάναμε αμυντική πολιτική και το μόνο που μας ενδιέφερε ήταν το πώς θα πάρουμε τα λεφτά... Πρέπει να καταλάβουμε ότι εάν δεν προχωρήσουμε σε διαρθρωτικές αλλαγές, θα είμαστε στην ίδια μιζέρια, είτε παραμείνουμε στην Ευρώπη, είτε βγούμε απ΄αυτήν», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γιαννίτσης έφερε ως παράδειγμα το κόστος κεφαλαίου το οποίο χαρακτήρισε «καταστροφή», ενώ για τα κλειστά επαγγέλματα σημείωσε ότι «αρνούμαστε να κάνουμε αλλαγές που θα βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Εσωτερικών επεσήμανε ότι η διαπραγμάτευση με την τρόικα δεν έχει ακόμα τελειώσει, καθώς υπάρχουν ακόμα σοβαρότατα θέματα, όπως το έλλειμμα αλλά και οι εναλλακτικές πολιτικές.

Αναφερόμενος στη μείωση του κατώτατου μισθού, ο κ. Γιαννίτσης εκτίμησε ότι δεν είναι αναγκαίο να μειωθεί, αλλά – όπως είπε – «αυτό είναι το τίμημα της λάθους πολιτικής μας».

Κατά της μείωσης του κατώτατου μισθού τάχθηκε μιλώντας στους «Νέους Φακέλους» ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ, Γιάννης Στουρνάρας, εκτιμώντας ότι θα έχει αρνητική επίπτωση στην ύφεση. «Η τρόικα όμως έχει δίκιο, αφού αυτό που ακούμε είναι η μονότονη απάντηση: έχετε κάνει ελάχιστα», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :