Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Θέλεις να γίνω φίλος σου; Do you want me? [social media]

Το ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα είναι ο επόμενος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ είναι ηλίου φαεινότερον. Το λένε οι πάντες: Οι βουλευτές, οι δημοσιογράφοι που ειδικεύονται στο ...


ΠΑΣΟΚ, το τραγούδι των πουλιών στα δένδρα, ο αέρας που κάνει τα φυλλώματα να θροΐ ζουν, το κελάρυσμα των πηγών. 
Το λέει όμως ή, μάλλον, το δείχνει η ανθρωπογεωγραφική παρατήρηση της Κ.Ο. του κόμματος. Στην τελευταία της συνεδρίαση, συγκεκριμένα, σημειώθηκε από τους παρατηρητές ότι ο παπανδρεϊκός βουλευτής Σπύρος Κουβέλης κάθισε δίπλα στον μέλλοντα αρχηγό. (Ο περί ου ο λόγος βουλευτής της Α΄ Αθηνών ήταν κάποτε υφυπουργός Εξωτερικών. Αρμόδιος για την πράσινη διπλωματία; Μη σας γελάσω, αλλά δεν αποκλείεται, διότι αυτά συνέβησαν στη μαγική εποχή του Γιώργου...). 
Ενδέχεται, βέβαια, να μην είχε αντιληφθεί την ταυτότητα του προσώπου δίπλα στο οποίο κάθισε, αλλά να τον προσέλκυσε μηχανικά το ipad που κρατούσε ο αντιπρόεδρος. 
Παρά τω Βενιζέλω, είχε καθίσει και ο Ηλίας Μόσιαλος! Το θαυμαστικό οφείλεται στο ότι οι σχέσεις των δύο ουδέποτε ήσαν καλές, ιδίως από την πλευρά του Βενιζέλου. Θρυλείται ότι ο Ευάγγελος απαξιούσε να απαντήσει στα τηλεφωνήματα του Η. Μόσιαλου -όταν μάλιστα ο τελευταίος ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος- και ότι εξ αυτού του λόγου οι μεταξύ τους συνεννοήσεις γίνονταν με ενδιάμεσο τον Ανδρέα Λοβέρδο: «Ανδρέα, παίρνεις, σε παρακαλώ, τον Βαγγέλη να του πεις ότι κ.λπ.;». 
Κάπως έτσι. Συμπερασματικά, η παρατηρούμενη έλξη προς τον Βενιζέλο -με την προοπτική της εξουσίας και μόνοναποτελεί επιβεβαίωση του ρηθέντος υπό του Χένρι Κίσινγκερ ότι «η εξουσία είναι το ισχυρότερο αφροδισιακό» - και, παρακαλώ πολύ, η ως άνω επιγραμματική ρήση να γίνει αντιληπτή στην πλέον διασταλτική ερμηνεία της, για να μην έχουμε παρεξηγήσεις...

Στέφανος Κασιμάτης // Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια :