Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Ντόρα Μπακογιάννη: «Οι πολιτικές δυνάμεις κλείνουν το μάτι στη δραχμή»

Έως 85% θα μειωνόταν το εισόδημα των Ελλήνων στην περίπτωση που η χώρα είχε άτακτη χρεοκοπία και επέστρεφε στη δραχμή, εκτίμησε σήμερα η πρόεδρος της Δημοκρατικής ...


Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη.

Απευθυνόμενη στον Αλέξη Τσίπρα, του ζήτησε να απαντήσει «εάν γυρίσουμε στη δραχμή, πως θα εισάγει η Ελλάδα ενέργεια, πετρέλαιο και φάρμακα».

«Οι πολιτικές δυνάμεις που σήμερα για να κερδίσουν ψήφους "κλείνουν το μάτι" στη δραχμή, πρέπει να πουν στους Έλληνες πως στην περίπτωση που η χώρα είχε άτακτη χρεοκοπία και γυρνάγαμε στη δραχμή, το εισόδημα που σήμερα κατά μέσο όρο μειώνεται κατά 20-25%, θα μειωνόταν κατά 80-85%», είπε μεταξύ άλλων η κα Μπακογιάννη.

Σε ερώτηση εάν θα ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας είπε πως θα πάρει επίσημη θέση, μόλις δει τη συμφωνία.

Στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου που έδωσε σήμερα η κα Μπακογιάννη με τον επικεφαλής της ομάδας των Φιλελεύθερων και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και πρώην Πρωθυπουργό του Βελγίου Γκι Φερχόφσταντ, τόνισε πως «μέχρι τότε, το να παραπλανούμε τους Έλληνες, να τους λέμε άλλα λόγια να αγαπιόμαστε, να αφήνουμε να εννοηθεί περίπου ότι εάν γυρίσουμε στη δραχμή η Ελλάδα θα λειτουργεί σαν την Ελλάδα του 2000, δεν είναι μόνο ψέμα, είναι έγκλημα. 
Είναι έγκλημα, διότι αφήνεις έναν ολόκληρο κόσμο να πιστεύει πράγματα τα οποία είναι εντελώς εκτός τόπου και χρόνου».

Ο πρώην Πρωθυπουργός του Βελγίου σχολίασε ότι πιθανή επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή θα ήταν καταστροφική όχι μόνο για τη χώρα μας, αλλά για ολόκληρη την ευρωζώνη λόγω του φαινομένου ντόμινο, με πρώτη στη σειρά την Πορτογαλία. «Θα ήταν η αρχή του τέλους», τόνισε.

Για το πότε πρέπει να γίνουν εκλογές στην Ελλάδα, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμμαχίας δήλωσε ότι αν η κυβέρνηση Παπαδήμου ήταν σαν την κυβέρνηση Μόντι, είχε δηλαδή την ειλικρινή υποστήριξη των κομμάτων που μετέχουν σ' αυτή, θα μπορούσε να εξαντλήσει την θητεία ως το 2013. Επειδή όμως δεν είναι, η κα Μπακογιάννη δήλωσε πως όταν ολοκληρωθεί η συμφωνία «θα πρέπει να εκφραστεί ο λαός».

Για το θέμα των εκλογών, ο κ. Φερχόφσταντ δήλωσε ότι η Ελλάδα «χρειάζεται πολιτική αλλαγή, διότι η παρούσα κρίση είναι περισσότερο πολιτική παρά οικονομική».

Δεν υπάρχουν σχόλια :