Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Το προφίλ των συλληφθέντων στα επεισόδια

Οι περισσότεροι ταραξίες που συνελήφθησαν είναι Ελληνες,
«άνθρωποι της διπλανής πόρτας
σε παραγωγικές ηλικίες», μεταξύ 19 και 39 ετών.
Άνεργοι, ιδιωτικοί υπάλληλοι, Ελληνες και αλλοδαποί, ηλικίας από 14 μέχρι και 47 ετών...
Το προφίλ των συλληφθέντων στα επεισόδια που σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας είναι πολυποίκιλο και τα μόνα γενικά συμπεράσματα που μπορούν να ...



εξαχθούν είναι ότι στην πλειονότητά τους οι ταραξίες είναι Ελληνες, «άνθρωποι της διπλανής πόρτας σε «παραγωγικές ηλικίες» μεταξύ 19 και 39 ετών.
Οπως προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας, από τους 79 κατηγορούμενους για συμμετοχή στα επεισόδια 53 είναι Ελληνες και 26 αλλοδαποί. Από τους αλλοδαπούς οι εννέα είναι υπήκοοι Αλβανίας, τέσσερις Αλγερίας, ένας Τυνησίας, ένας Μαυριτανίας, δύο Ρουμανίας, δύο Πολωνίας, ένας Αφγανιστάν, ένας Μολδαβίας, τέσσερις είναι Παλαιστίνιοι και ένας Ιρακινός.

Τρεις ανήλικοι
Οσον αφορά τις ηλικίες τους, μεταξύ των συλληφθέντων είναι τρεις ανήλικοι 14 έως 17 ετών, οι 68 είναι ηλικίας 19 έως 39 ετών και οκτώ κατηγορούμενοι είναι μεταξύ 40 και 47 ετών.
Αυτό που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ότι οι συλληφθέντες είναι άτομα προερχόμενα από διαφορετικούς επαγγελματικούς στίβους, αν και θα πρέπει να σημειωθεί ότι 39 εξ αυτών αρνήθηκαν να δηλώσουν το επάγγελμά τους στις διωκτικές και δικαστικές αρχές.
Εξ όσων έδωσαν τα επαγγελματικά τους στοιχεία, 15 δήλωσαν άνεργοι, 11 δήλωσαν ιδιωτικοί υπάλληλοι, δύο δήλωσαν ελεύθεροι επαγγελματίες, τέσσερις φοιτητές, δύο μαθητές, ένας καθηγητής, ένας ασκούμενος δικηγόρος, ένας αυτοκινητιστής, δύο οικοδόμοι και ένας σκηνοθέτης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, στην πλειονότητά τους οι αλλοδαποί που συνελήφθησαν δεν συμμετείχαν σε αυτά καθεαυτά τα επεισόδια, αλλά σε όσα επακολούθησαν, δηλαδή στη λεηλασία των καταστημάτων του κέντρου της Αθήνας, καθώς εντοπίσθηκαν στην κατοχή τους κλεμμένα αντικείμενα.

Οι συλληφθέντες βρίσκονται αντιμέτωποι με σωρεία αδικημάτων, ενώ τέσσερις εξ αυτών που αντιμετώπιζαν κακουργηματικές κατηγορίες κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά την απολογία τους στον ανακριτή. 
Σε βάρος των 79 ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη (κατά περίπτωση) για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών, έκρηξη, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών βομβών, αντίσταση κατά της αρχής, κλοπή, παράβαση του ν. περί εκρηκτικών καθώς και απόπειρα σωματικής βλάβης.

Μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκονται και 24 άτομα που αντιμετωπίζουν το αδίκημα της διατάραξης οικιακής ειρήνης και θα δικασθούν από το Αυτόφωρο, καθώς αποπειράθηκαν να καταλάβουν το Δημαρχείο της Αθήνας. 
Ανάμεσα στους επίδοξους καταληψίες βρίσκεται και ένας παλιός γνώριμος των Αρχών, ο Επαμεινώνδας Σκυφτούλης, το όνομα του οποίου έχει συνδεθεί με διάφορες τρομοκρατικές οργανώσεις, χωρίς όμως να έχουν βρεθεί στοιχεία σε βάρος του.

Πηγή : Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια :