Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Κανένας δεν ξέρει πότε ακριβώς θα γίνουν εκλογές

Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες έχει γίνει η ακριβής ημερομηνία των εκλογών. Μόνο ο κύκλος του Σαμαρά πετά κατά διαστήματα κάποια ημερομηνία ως κόκκινη γραμμή!
Οι ημερομηνίες που κυκλοφορούν είναι από ...


29 Απριλίου και ενδέχεται να πάει μέχρι τέλος Ιουνίου.
Μέχρι στιγμής η συμφωνία με τους δανειστές μας για το νέο πρόγραμμα και το «κούρεμα» του χρέους, ήταν το ορόσημο. Ένας «μαραθώνιος» τελείωσε αλλά ένας νέος ξεκίνησε
Απομακρύνθηκε οριστικά ο κίνδυνος χρεοκοπίας και εξόδου της χώρας από το ευρώ.
Αυτή τη στιγμή κενά στην υλοποίηση του σχεδιασμού δεν επιτρέπονται.
Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα το ενδεχόμενο εκλογών τον Απρίλη απομακρύνθηκε οριστικά – άσχετα από την κόκκινη γραμμή που έβαλε ο Αντώνης, για 8 του Απρίλη!
Η διαδικασία του PSI, εάν και εφόσον πάνε όλα καλά, δεν αποκλείεται να ολοκληρωθεί στις 11 Απρίλη, μαζί με άλλες σημαντικές δράσεις, απολύτως συνδεδεμένες με τη ροή της νέας συμφωνίας.
Αυτό απλά σημαίνει ότι ακόμη και τότε να προκηρυχθούν εκλογές, αυτές δεν θα γίνουν την 29η Απριλίου. Οπότε μαζί με την ψήφιση των μέτρων σε πρώτη ανάλυση οι εκλογές πάνε τουλάχιστον Ιούνιο!
Τότε η τρόικα θα παρουσιάσει τη νέα της Έκθεση και η κυβέρνηση πρέπει να λάβει αποφάσεις για επιπλέον 13 δισ. ευρώ (τα επτά με άμεση εφαρμογή) μέχρι το 2015.
Ίσως αυτό να είναι το σημείο που θα προκαλέσει την ανάγκη να προκηρυχθούν εκλογές, εκτός και αν οι δανειστές μας θεωρήσουν ότι εκλογές τον Ιούνιο ενδέχεται να τινάξουν στον αέρα τον μέχρι τότε σχεδιασμό!

Δεν υπάρχουν σχόλια :