Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Επίδειξη κανιβαλισμού σε τηλεοπτική εκπομπή στην Ολλανδία

Δύο παρουσιαστές στην Ολλανδία κατανάλωσαν μπροστά στις κάμερες ο ένας τις μαγειρεμένες σάρκες του άλλου, που αφαίρεσε χειρούργος. Αποτρόπαια επίδειξη κανιβαλισμού επρόκειτο να προβάλει χθες το τηλεοπτικό δίκτυο ΒΝΝ στην Ολλανδία, με δύο ...


παρουσιαστές τηλεοπτικού προγράμματος να καταναλώνουν ο ένας τις μαγειρεμένες σάρκες του άλλου. Σύμφωνα με τον οικοδεσπότη της μαγνητοσκοπημένης εκπομπής, Ντένις Στορμ, η γεύση του ανθρώπινου κρέατος δεν έχει «τίποτα το ιδιαίτερο», αν και ο τολμηρός παρουσιαστής παραδέχθηκε ότι ένιωσε παράξενα να κοιτά στα μάτια ένα φίλο του, του οποίου τη σάρκα έτρωγε τη στιγμή εκείνη.

Ο Στορμ, μαζί με τον συνάδελφο και φίλο του, Βαλέριο Ζένο, υποβλήθηκε στις αρχές της εβδομάδας σε χειρουργική επέμβαση, κατά την οποία αφαιρέθηκε μικρό τμήμα του γλουτού του Στορμ και εξίσου μικρό τμήμα από την κοιλιακή χώρα του Ζένο. 
Τα τμήματα αυτά καταναλώθηκαν μία ημέρα αργότερα από τους δύο δημοσιογράφους, που κατέγραψαν στην κάμερα την εμπειρία τους.
Σε αμφίβολης αισθητικής συνέντευξη που παραχώρησε χθες, ο Στορμ εξηγεί: «Πήγαμε στον κρεοπώλη, τον χειρουργό και μετά στο στούντιο. Κοιταχτήκαμε και φάγαμε τα κομμάτια». 
Η εκπομπή είχε προσκαλέσει διάσημο σεφ ολλανδικού εστιατορίου, ο οποίος μαγείρεψε τα κομμάτια. «Το ανθρώπινο κρέας είναι σχετικά άγευστο, ενώ για να μην καταστρέψουμε την εμπειρία, ο σεφ δεν προσέθεσε αλάτι, πιπέρι, ούτε και άλλα καρυκεύματα. Τα τηγάνισε σε τηγάνι με ηλιέλαιο», είπε ο Στορμ.
Το ζευγάρι των ατρόμητων παρουσιαστών και η εκπομπή τους με τίτλο «Πειραματόζωα», αποπειρώνται να απαντήσουν στην πράξη ανόητες ερωτήσεις, όπως «Μπορείτε να ξυριστείτε με κέτσαπ;» ή «Μπορείτε να οδηγήσετε τυφλοί;»
Το δίκτυο ΒΝΝ έχει παράδοση στην πρόκληση. Το 2007, το κανάλι μετέδωσε εκπομπή με τίτλο «Το Σόου του Μεγάλου Δότη», στην οποία 37χρονη γυναίκα επέλεγε παραλήπτη για το νεφρό της, ανάλογα με την προσωπικότητα και την ιστορία του. 
Εντέλει, η 37χρονη αποδείχθηκε ότι ήταν ηθοποιός, ενώ οι τρεις «διαγωνιζόμενοι» νεφροπαθείς ήταν ενήμεροι για τη «φάρσα», που είχε οργανώσει η εταιρεία Endemol -δημιουργός των ριάλιτι Big Brotherγια να ευαισθητοποιήσει όπως ισχυρίστηκε το ολλανδικό κοινό για την ανάγκη δωρητών οργάνων.

Ολλανδός νομικός, που συμμετείχε στα γυρίσματα της εκπομπής κανιβαλισμού, τόνισε ότι η χώρα δεν διαθέτει νομοθεσία που να απαγορεύει τον κανιβαλισμό. «Η αποκοπή και αφαίρεση ανθρώπινης σάρκας από υγιή άνθρωπο χωρίς ιατρικό λόγο είναι, όμως, παράνομη», λέει ο νομικός Γκέραρντ Σπονγκ.

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :