Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Τρέλα:Τρεις φορές την ημέρα προσκυνούν οι Βορειοκορεάτες τα αγάλματα του Κιμ Γιονγκ-Ιλ [ειδωλολατρεία]

Οι Βορειοκορεάτες υποχρεούνται να εκφράζουν τον σεβασμό τους προς το αποθανόντα ηγέτη Κιμ Γιονγκ-Ιλ, τρεις φορές την ημέρα, για να αποδείξουν την τυφλή πίστη τους στην κομμουνιστική δυναστεία, σύμφωνα με τον νοτιοκρεάτη πολιτειολόγο Κιμ Γιουνγκ-Σου. Μετά τον ...


θάνατο του ιδρυτή της Βόρειας Κορέας Κιμ Ιλ-Σουνγκ το 1994 μία κίνηση σεβασμού ημερησίως ήταν αρκετή ως απόδειξη αφοσίωσης, εξηγεί ο καθηγητής Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Σογκάνγκ της Σεούλ:
«Οι Βορειοκορεάτες γνωρίζουν ότι όσο περισσότερο δείχνουν τη λύπη τους, τόσο το καλύτερο. Οι τελετές πένθους είναι κατά κάποιον τρόπο υποχρεωτικές και οργανωμένες».

Σύμφωνα με τον νοτιοκορεάτη καθηγητή, η απόφαση της ηγεσίας του καθεστώτος να απαιτήσει από τους Βορειοκορεάτες να υποκλίνονται τρεις φορές την ημέρα δείχνει ότι η πίστη προς τον Κιμ Γιονγκ-Ιλ ήταν λιγότερο ισχυρή από την αφοσίωση προς τον πατέρα του.

Από τη Δευτέρα, και την ανακοίνωση του θανάτου του Κιμ Γιονγκ-Ιλ, η κρατική τηλεόραση μεταδίδει συνεχώς εικόνες πολιτών και στρατιωτικών που καταρρέουν από τη συντριβή.
Η τρέλα είναι ακόμη μεγαλύτερη με το προσκύνημα της σωρού του Κιμ Γιονγκ-Ιλ. Πέντε εκατομμύρια κάτοικοι της Πιονγκ Γιάνγκ συνωστίσθηκαν στους τόπους προσκυνήματος σε διάστημα 24 ωρών. Ο πληθυσμός της Βόρειας Κορέας ανέρχεται σε 24 εκατομμύρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια :