Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει ανάγκη τις συνεργασίες. Είναι από μόνη της … συγκυβέρνηση.

Όταν στη Νέα Δημοκρατία υπάρχουν από τώρα τόσο μεγάλες ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές είναι να απορεί κανείς πως άραγε θα καταφέρει να κυβερνήσει ο Σαμαράς! Φυσικά και τους πλέον αντιδραστικούς θια έχουν φροντίσει να τους κάψουν προεκλογικά ή δεν θα ...


ενισχυθούν καθόλου εκλογικά. Θα γίνει μεγάλη προσπάθεια «κάθαρσης» του κόμματος από μέτριους και ολίγο δεξιούς. Αυτό το ρόλο έχουν αναλάβει προ πολλού τα ιστολόγια της "περήφανης δεξιάς".
Αυτό δεν σημαίνει ότι η Συγγρού θα καταφέρει να εξοντώσει όλους τους «αντιφρονούντες». Ας ρίξουμε μια ενδεικτική ματιά στο τοπίο της δεξιάς όπως παρουσιάζεται σήμερα:
Τον πρώτο λόγο έχουν οι Πολανίτες, ακολουθούν οι Λαϊκοί Δεξιοί και οι (περήφανοι) Δεξιοί(καθαροί και γνήσιοι). Έπειτα ξεκινά η ομάδα των Κεντροδεξιών, Καραμανλικών και Φιλελεύθερων. Ειδική νύξη πρέπει να γίνει στους Αντιπρόεδρους (Αβραμόπουλο, Δήμα) που παίρνουν και από τις δύο τάσεις, παραμένοντας φιλοευρωπαϊστές.
Είναι φανερό ότι από το ένα άκρο(πολανίτες) μέχρι το άλλο (φιλελεύθερο) υπάρχει τεράστια απόσταση. Μια κυβέρνηση Σαμαρά αναδεικνύει αυτομάτως τα προβλήματα μιας νεοδημοκρατικής συγκυβέρνησης που αφορά τις εσωκομματικές ισορροπίες στο κόμμα. Με λίγα λόγια ο Θεός να βάλει το χέρι του γιατί ένα τέτοιο σχήμα τόσο μεγάλων αποστάσεων προβλέπεται να εξελιχθεί σε εθνική καταστροφή επικών διαστάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :