Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Η προεδρική φρουρά του Αντώνη Σαμαρά ...

Βήμα - βήμα ο Αντώνης Σαμαράς έφερε στην πρώτη γραμμή του κόμματος τους ανθρώπους που εμπιστεύεται και θεωρεί αποτελεσματικούς για να οδηγήσουν την παράταξη στις εκλογές και διαμόρφωσε αργά αλλά σταθερά την «προεδρική φρουρά» της ΝΔ.
Η τοποθέτηση του Γιώργου Μουρούτη στην θέση του Αναπληρωτή Εκπροσώπου Τύπου από τον 


Πρόεδρο της ΝΔ είναι ο τελευταίος κρίκος στην αλυσίδα που συνθέτει την ηγετική ομάδα και τον στενό πυρήνα των συνεργατών του.

Ο Γιώργος Μουρούτης, ήταν από τις 30 Νοεμβρίου του 2009, την επομένη της εκλογής Σαμαρά από την βάση, στη θέση του Διευθυντή του Γραφείου τύπου της ΝΔ. Τώρα, λίγο πριν τις εκλογές, ο κ. Σαμαράς αποφάσισε να τον «βγάλει» μπροστά. Όχι απλώς για να τον επιβραβεύσει αλλά γιατί ,όπως εκμυστηρεύεται στους συνομιλητές του, εμπιστεύεται και την κρίση αλλά και την αποτελεσματικότητα του.

Ήταν δίπλα του κατά την επιστροφή του κ. Σαμαρά στην ΝΔ και είχε διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στις «διαπραγματεύσεις» που γίνονταν τότε με τον εκπρόσωπο του Κώστα Καραμανλή , Θεόδωρο Ρουσόπουλο. Ήταν δίπλα του στην Ευρωβουλή, όταν ο κ. Σαμαράς συγκρουόταν δημόσια με τον Ζαν Κλοντ Τρισέ για τις αυξήσεις επιτοκίων στην ΕΚΤ.

Δίπλα του και όταν μπήκε στην κυβέρνηση και το υπουργείο πολιτισμού, συμβάλλοντας στο πρόγραμμα για τα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης με κόστος κάτω από το μισό του προϋπολογισθέντος. Και κυρίως ήταν άνθρωπος κλειδί στην εσωκομματική διαδικασία και την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά από τη βάση και μάλιστα από τον πρώτο γύρο.

Άλλωστε μαζί με τον Κώστα Μπούρα ο οποίος ανέλαβε την Διεύθυνση του Γραφείου του Προέδρου της ΝΔ αντικαθιστώντας τον Κων/νο Αρβανιτόπουλο, είναι ίσως οι πιο στενοί του συνομιλητές όλα τα προηγούμενα χρόνια. Είναι τα πρόσωπα που τον ακολούθησαν σε κάθε βήμα από την «πολιτική έρημο» ως την ηγεσία της κεντροδεξιάς παράταξης.

Από τα παλιά, μαζί με τους κ.κ. Μουρούτη και Μπούρα έρχεται και ο Χρύσανθος Λαζαρίδης αλλά και ο Δημήτρης Σταμάτης. Στο στενό πυρήνα των συνεργατών του κ. Σαμαρά κατάφερε να ενσωματωθεί πλήρως και ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, κάτι που δεν είχε πετύχει ο προκάτοχος του Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Στο στενό επιτελείο του κ. Σαμαρά αν και ανεπίσημα, σημαντική θέση κατέχει και ο δημοσιογρλάφος Γιώργος Χαρβαλιάς, παλαιός φίλος και θερμός υποστηρικτής του κ. Σαμαρά.

Αν συνυπολογισθεί και ο Κων/νος Τασούλας, ο αβερωφικός Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, τότε η εικόνα της αποκαλούμενης προεδρικής φρουράς του Αντώνη Σαμαρά. Γίνεται ακόμη πιο καθαρή. Μια φρουρά που πλαισιώνεται από δύο ακόμη φανατικούς υποστηρικτές του προέδρου της ΝΔ, τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους Κών\νο Μαρκόπουλο και Κώστα Τζαβάρα αλλά εκτείνεται και εκτός των γραφείων και του οργανογράμματος της Λεωφόρου Συγγρού με δύο σημαντικούς πολιτικούς φίλους του κ. Σαμαρά, τον επιχειρηματία Θεόδωρο Βάρδα και τον δικηγόρο Φαήλο Κρανιδιώτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :