Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Στέλεχος της ΕΥΠ κατηγορείται και παραπέμπεται για κατασκοπεία!

Με την κατηγορία της κατασκοπείας και της ψευδούς βεβαίωσης κατ' εξακολούθηση παραπέμπεται να δικασθεί τους επόμενους μήνες υψηλόβαθμο στέλεχος της Α' Διεύθυνσης Συλλογής Πληροφοριών της ΕΥΠ! 
Είναι η πρώτη φορά που ανώτερος υπάλληλος της ΕΥΠ κατηγορείται για αυτό το αδίκημα τα 


τελευταία χρόνια. 
Σύμφωνα με βούλευμα που εκδόθηκε στις 9 Νοεμβρίου 2011 το στέλεχος των μυστικών υπηρεσιών φέρεται ότι παρακράτησε παρανόμως _και έκανε αποκλειστική χρήση_ απόρρητα έγγραφα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών που αφορούσαν την ασφάλεια του κράτους με αντικείμενο που ήταν εκτός δικής του αρμοδιότητας..

Διοικητικά στελέχη της ΕΥΠ ζήτησαν από τον ίδιο να πληροφορηθούν το περιεχόμενο των εγγράφων που είχε στον φοριαμό του. Εκείνος τους ανέφερε ότι «δεν κατείχε αρχεία της υπηρεσίας του και ό,τι βρισκόταν στις ντουλάπες και στο γραφείο του αφορούσαν προσωπικά του έγγραφα και έγγραφα της συνδικαλιστικής οργάνωσης των υπαλλήλων της ΕΥΠ».

Αφού ανοίχτηκαν οι ντουλάπες και τα ερμάρια του κατηγορουμένου διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν απόρρητα έγγραφα η πλειονότητα των οποίων ήταν ειδικού χειρισμού (τουλάχιστον 2.000 απόρρητων δελτίων πληροφοριών, δελτίων «επιχειρησιακών επαφών» και «πηγών» που αφορούσαν εθνικά κυρίως θέματα). Τα έγγραφα αυτά δεν θα έπρεπε να βρίσκονται στην κατοχή του καθ' όσον ο ίδιος δεν ήταν αρμόδιος για τον χειρισμό τους. Μέρος αυτών των εγγράφων ήταν της αρμοδιότητας της Α' Διεύθυνσης από όπου είχε αποχωρήσει τον Νοέμβριο του 2009 και έπρεπε να τα είχε παραδώσει στον αντικαταστάτη του και άλλα άλλων υπηρεσιών της ΕΥΠ.

Προσοχή + Παρατήρηση: σε ορισμένα blogs ξεπετάγονται κατά περιόδους κάποια έγγραφα ή πληροφορίες που παρουσιάζονται πρακτορίστικα ή υποτίθεται προερχόμενα από την ΕΥΠ. Πως καταλήγουν αυτά τα έγγραφα στα χέρια αυτών των bloggers που ψοφάνε να εμφανίζονται ως συνομιλητές περίεργων κέντρων και πηγών και να αυτοπροσδιορίζονται ως υψηλού εθνικιστικού φρονήματος; Τα τελευταία τέσσερα χρόνια το φαινόμενο παρουσιάζει κάποια έξαρση και καλό θα ήταν να το ερευνούσαν οι υπηρεσίες. Μπορεί να είναι μούφα οι πληροφορίες, μπορεί όχι. Καλό θα ήταν να ερευνηθεί η διαρροή πληροφοριών σε συγκεκριμένα εθνικιστικά blogs …

Δεν υπάρχουν σχόλια :