Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Η «κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας» στην ατζέντα της κυβέρνησης

Πολλοί λίγοι τόλμησαν το προηγούμενο διάστημα να αναφερθούν ή να ζητήσουν το πραγματικά «αυτονόητο». Μια κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας». Μπορεί άραγε μόνη της, μια κυβέρνηση να αναλάβει το τεράστιο πολιτικό κόστος των μεταρρυθμίσεων, που έπρεπε να γίνουν στο διάστημα των 20 τελευταίων ετών και να τις συμπιέσει στο διάστημα του επόμενου εξαμήνου; Όχι δεν μπορεί 
ένα 


κόμμα μόνο του, να συγκρουστεί με τις νοοτροπίες των βολεμένων και καταστημένων συμφερόντων της Μεταπολίτευσης.
Η «Δημοκρατική Συμμαχία» και η Ντόρα Μπακογιάννη ήταν οι πρώτοι που αναφέρθηκαν στην ανάγκη μιας μίνιμουμ «εθνικής συνεννόησης». Είναι ενδεικτικές οι επιστολές που έστειλε προς τους πολίτες και τα μέσα ο Λευτέρης Αυγενάκης. Από την πλευρά όμως της αξιωματικής κυρίως αντιπολίτευσης τορπιλίζεται κάθε προσπάθεια … συνεννόησης. Και ο λόγος είναι η αλαζονεία και η έπαρση της Νέας ΝΔ, λόγω των δημοσκοπήσεων που οι ίδιοι πληρώνουν και πειράζουν!...! Έτσι πειράχτηκαν και τα μυαλά τους. Πιστεύουν ότι ως κυβέρνηση "που είναι", αυτοί πρέπει να οργανώσουν την οποιαδήποτε επόμενη κυβέρνηση που θα ήθελαν να είναι οπωσδήποτε αυτοδύναμη, έστω και αν η αυτοδυναμία προέλθει έπειτα από συνεχόμενες και καταστροφικές εκλογικές αναμετρήσεις!...! 
 Φαίνεται όμως ότι ο Παπανδρέου δέχεται εισηγήσεις για θεαματικές κινήσεις το αμέσως προσεχές διάστημα. Κυρίως την σύγκλιση του «Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών», ώστε … να οδηγηθεί ενισχυμένος στην Σύνοδο Κορυφής, όπως επιμένουν στο Μαξίμου, αν και είναι πολύ αμφίβολης αποτελεσματικότητας μια τέτοια Σύνοδος. Είναι σχεδόν αδύνατη ακόμα και η επίτευξη μιας μίνιμουμ συνεννόησης μεταξύ των αρχηγών! Οπότε αυτό που μένει είναι η «κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας»
Θεωρείται ενδεχόμενο ακόμη και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας να καλέσει όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και μαζί με τους πρώην πρωθυπουργούς Κώστα Καραμανλή, Κώστα Σημίτη και Κωνσταντίνο Μητσοτάκη για να αποφασίσουν από κοινού τα πρόσωπα που θα μπορούσαν να συμμετάσχουν σε μια κυβέρνηση συνεργασίας. 
 Οι διαψεύσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο απλά δίνουν μεγαλύτερη τροφή σε όλα αυτά τα σενάρια!

Δεν υπάρχουν σχόλια :