Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

H VPRC δεν είναι η γνωστή χασουροεταιρεία; Αυτή που έβγαζε πρώτο το Δημαρά;

Οι δημοσκόποι για μια ακόμα φορά προσπαθούν να πιέσουν προς τα κάτω την Δημοκρατική Συμμαχία. Αυτή τη φορά δράση ανέλαβε η περίφημη VPRC. Περίφημη γιατί; Γιατί είναι πασίγνωστη για τις χασούρες στις προβλέψεις της. 
Παραδείγματα:
  • Στις τελευταίες περιφερειακές εκλογές με την τελευταία δημοσκόπησή της έδινε στο Δημαρά την  ........................ .................... πρώτη θέση με 10 μονάδες διαφορά από το δεύτερο. Ο Δημαράς ήρθε τρίτος. 
  • Στις τελευταίες εθνικές εκλογές έδινε διαφορά στο exit poll ΠΑΣΟΚ-ΝΔ 5,5% μονάδες και οριακή αυτοδυναμία. Πραγματικά αποτελέσματα πάνω από 160 έδρες το ΠΑΣΟΚ και πάνω από 10 μονάδες διαφορά. 
  • Όσο για τις τελευταίες ευρωεκλογές έδινε μπροστά τον Συνασπισμό (πρόβλεψη 6,5%) από το Λάος (πρόβλεψη 5%), ενώ συνέβη το εντελώς αντίθετο (ΛΑΟΣ 7,2% - Συνασπισμός 4,7%). 
  • Όσο για την πρόβλεψη για τη Δημοκρατική Συμμαχία και τη Δημοκρατική Αριστερά, η εταιρία διαμορφώνει εκτιμήσεις όχι με αναγωγή, αλλά με χρονοσειρά πρόθεσης ψήφου (χωρίς βέβαια να έχει στοιχεία για τα δύο νέα κόμματα για να ισχύσει η χρονοσειρά, αφού τα κόμματα είναι καινούργια). 
 Την ίδια δηλαδή ιστορία δύο μέτρων και δύο σταθμών που κάνει και η Public Issue, υπέρ των παλαιότερων κομμάτων.
Όταν μάλιστα δίνει ποσοστό 44,7% άκυρα/λευκά/αποχή, που σημαίνει ότι δεν έχει γίνει σοβαρή δουλειά μείωσης των αναποφασίστων, οι σχετικές εκτιμήσεις δεν έχουν καμία σημασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :