Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Κορυφώνεται η ένταση στην Αίγυπτο

Μαχητικά αεροπλάνα και ελικόπτερα πραγματοποιούσαν, χθες, πτήσεις πάνω από το κέντρο του Καΐρου. Την ίδια ώρα χιλιάδες είναι οι Αιγύπτιοι διαδηλωτές που έχουν συγκεντρωθεί στην κεντρική πλατεία Ταχρίρ και στις γύρω περιοχές αψηφώντας το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας που άρχισε να ......................
...........................
ισχύει από τις 4 το απόγευμα.
Ο Αιγύπτιος αντιφρονών και τιμημένος με Νόμπελ Ειρήνης, Μοχάμαντ Ελ Μπαραντέι, έδωσε το «παρών» στις διαδηλώσεις των πολιτών στην πλατεία Ταχρίρ. Κατά την άφιξή του, έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από το πλήθος που φώναζε: «Ο λαός θέλει να πέσει το καθεστώς Μουμπάρακ» και «Θυσιάζουμε την ψυχή και το αίμα μας για την πατρίδα».

Ο Ελ Μπαραντέι απάντησε: «Τώρα πιά δεν μπορεί να κάνουμε πίσω. Θελετε να πάρετε πίσω τα δικαιώματά σας και αυτό που ξεκίνησε δεν σταματά. Έχουμε όλοι ένα κοινό, βασικό αίτημα: το τέλος του παρόντος καθεστώτος και την αρχή μιας νέας εποχής για μια νέα Αίγυπτο. Αντιμετωπίζω με σεβασμό το λαό της Αιγύπτου και τους ζητώ υπομονή, η αλλαγή έρχεται σε λίγες ημέρες», πρόσθεσε ο κ. Ελ Μπαραντέι καταχειροκροτούμενος.

Συνεντεύξεις στο CNN με διαδηλωτές

Διαδηλώσεις και στην Αμερική κατά του Μουμπάρακ

Δεν υπάρχουν σχόλια :